woensdag, 7 december 2022
spot_img
HomeNieuwsHumanitaire hulpactie voor Oekraïne

Humanitaire hulpactie voor Oekraïne

Bestuur Vereniging Hof van Twente – Kiev-Pechersk met de bus. V.l.n.r.: Wim Semmekrot, Jan Lentelink, Loes Pieper, Rijk Wibbelink, Linda van Wanrooij en Frans Hermans 

Hof van Twente – Enkele weken geleden werd de Vereniging Hof van Twente – Kiev-Pechersk vanuit een humanitaire organisatie voor hulp aan ouderen en/of gehandicapte mensen in Kiev benaderd met een bijzonder en dringend verzoek om hulp. In het bijzonder ging het daarbij om de mogelijkheid van het verstrekken van een nog goed gebruikte bus voor het vervoer van mensen en voor het verstrekken van maaltijden aan ouderen en gehandicapten in Kiev, die daar zelf niet meer voor kunnen zorgen. Gezien de huidige penibele situatie in Oekraïne is daar absoluut een grote behoefte aan. Ook de ziekenhuizen in Kiev hebben momenteel dringend behoefte aan extra medicijnen en aan medische apparatuur om de mensen, die medische verzorging nodig hebben, te kunnen helpen.

Enkele weken geleden is een echtpaar uit Kiev, waar de vereniging al ruim twintig jaar nauw mee samen-werkt, met de trein naar Nederland gekomen in de hoop dat de Vereniging hen aan de dringend benodigde goederen zou kunnen helpen. Zij werden zeer gastvrij in een gastgezin opgevangen.

De Stichting Franje Hof van Twente is gelukkig bereid gevonden om een oudere rolstoelbus voor dit goede doel af te staan. De Vereniging Hof van Twente – Kiev-Pechersk heeft de aan bus nog flinke onderhoudsbeurt laten uitvoeren, zodat die in Kiev en omgeving nog een tijd lang mee kan.

Ook hebben enkele ziekenhuizen in Almelo en Hengelo nog eens goed in hun magazijnen gekeken naar welke apparatuur en medische goederen zij konden missen die zij belangeloos voor dit goede doel ter beschikking hebben gesteld. 

Door de vereniging kon via de Goorse apotheek en door een van de huisartsen een flink aantal medicijnen en specialistische artikelen, waar het ziekenhuis om zit te springen, worden aangeschaft. 

Op maandag 20 juni werd de bus met daarin alle verzamelde medische hulpgoederen, in het gebouw van Franje aan de Kloosterlaan te Goor officieel aan de vertegenwoordiging uit Kiev overgedragen. De mensen uit Kiev waren daar mede namens de organisaties die zij vertegenwoordigen, heel erg blij mee en zijn op 21 juni vol goede moed met de bus en de hulpgoederen weer naar Kiev vertrokken.

De vereniging is iedereen die aan het welslagen van deze bijzondere hulpactie heeft bijgedragen zeer erkentelijk.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle