zondag, 27 november 2022
spot_img
HomeLifestyleIerse folk zoals het bedoeld is door The Dublin Legends

Ierse folk zoals het bedoeld is door The Dublin Legends

Hengelo – Op vrijdag 7 oktober waant het publiek in de grote zaal van Schouwburg Hengelo zich in een Irish Pub. Op het podium staat het viermanschap Seán Cannon, Gerry O’Connor, Shay Kavanagh en Paul Watchorn. De echte folk fans kennen de muzikanten wellicht beter onder de legendarische naam ‘The Dubliners’. Die naam verdween toen Dubliners-voorman John Sheahan er in 2012 mee stopte, maar de legende bleef. Net als de waanzinnig lekkere pubsfeer, die de luisteraars stampend en klappend meesleept door opzwepende songs en melancholieke ballades.

De Irish pub is het kloppend hart van de Ierse steden en dorpen, waar verhalen over stoere zeebonken, vurige romances en ongelukkige liefdes rond gaan onder het genot van een pint Guinness of een goed glas whisky. Geen band kan dat authentieke en aanstekelijke sfeertje met zoveel geestdrift neerzetten als The Dublin Legends. Zij brengen Ierse folk zoals Ierse folk bedoeld is. Puur en rauw vanuit het hart. Ze hebben geen blinkende decors en special effects nodig om indruk te maken; goede folk draagt zichzelf. En dat bewijst het begaafde viertal keer op keer als ze met hun enthousiasme en ritme de zaal op stelten zetten. ‘Molly Mallone’, ‘Whiskey in the jar’, ‘Seven Drunken Nights’, ‘The Irish Rover’ en ‘Dirty Old Town’, stuk voor stuk klassiekers die het publiek wel mee móet zingen. Zes jaar na het 50-jarig jubileum van de fameuze Dubliners is die fameuze naam dan wel geschiedenis, maar heeft de band nog geen fractie ingeboet op zijn ongeëvenaarde stijl. Folk met hoofdletters!

Kaartverkoop

Kaarten à € 29,50 zijn te koop via de kassa van Schouwburg Hengelo van maandag tot en met vrijdag tussen 12.00 en 16.00 uur, ook telefonisch bereikbaar via 074-2556789 en via de website www.schouwburghengelo.nl. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws