maandag, 6 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsDeldenIJspret op de IJsbaan Delden

IJspret op de IJsbaan Delden

Na een week hard werken kon de IJsclub Delden dit weekend de poorten openen voor haar leden. In een prachtig winters decor maakte de baan haar status ‘mooiste ijsbaan van Twente’ weer waar.

Het begon vorig weekend slecht. De vorst was er eerder dan de sneeuw. Hierdoor ontstond er een laag ‘suikerijs’, bevroren natte sneeuw. Zonder draagkracht. Met daarop een laag droge sneeuw die isoleerde. De aangroei van het ijs stagneerde daardoor. Na een paar dagen nagels bijten was het ijs eindelijk sterk genoeg om sneeuw te ruimen. Met behulp van vele vrijwilligers, waaronder enkele elftallen van voetbalvereniging Rood Zwart is op een deel van de baan de sneeuw geruimd. Nog een dag later kon er geveegd en gedweild worden en de ijsvloer eindelijk aangroeien tot voldoende dikte.

Helaas kon de vlag niet aan de pomp. Het gebruikelijke signaal dat de baan open is en schaatsers welkom zijn. Tot verdriet van de IJsclub konden we niet iedereen toelaten. In overleg met de gemeente is een reserveringssysteem ingesteld voor een bezoek aan de baan. Kijkers mochten helaas het terrein niet op. Een geliefd uitje voor niet-schaatsende Deldenaren. Genieten van de ijspret en een warme chocolademelk. Volgende keer hopelijk beter.

Zonder de hulp van de vaste vrijwilligers en de spontaan uitgestoken handen van velen was het bestuur niet gelukt de baan open te stellen. Zij is iedereen die geholpen heeft dankbaar. Daardoor was het mogelijk enkele honderden mensen te laten genieten van het schaatsen. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle