donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeLifestyle#ik werk in Hof van Twente

#ik werk in Hof van Twente

Hans Brunnekreef is eigenaar van Music & Show Productions en Eco-Green.

In #ikwerkinhofvantwente vertelt hij over zijn werkzaamheden.

Waar hij in 1993 nog zelf optreedt met een bandje waarin hij gitaar bespeelt, rolt hij als vanzelf in het vak. Helaas houdt de band geen stand en stopt, maar blijft de techniek overeind en wordt hij gebeld of hij zijn installatie wil verhuren. Van het een komt het ander en richt hij zijn eigen onderneming Music & Showproductions op. Jaren later is de onderneming uitgegroeid tot een grote naam in het bands en festival circuit. Zo staan er in 2001 voor het pand al 12 vrachtwagens/trekker-oplegger-combinaties vol apparatuur voor een aantal vaste bands en diverse live producties.

Toen het uitgaansleven zich steeds meer verplaatste van de discotheken naar de festivalterreinen, heeft hij een ommezwaai gemaakt richting de technische productie van middelgrote tot grote evenementen. Zeg maar tussen 5.000-30.000 bezoekers, waarbij de nadruk ligt op de grotere publieksevenementen. Van de Huldiging van FC Twente op het Van Heekplein en bij de Grolsch Veste, tot Afrojack in Ahoy. Van The Flying Dutch in Amsterdam, tot Ultrasonic of Central Park in Utrecht.

Bloed kruipt waar het niet gaan kan en nog steeds zijn de festivals met Live Bands zijn ding, toch wordt juist de Dance scene in Nederland steeds meer het terrein voor Music & Show Productions. Van vergunningstrajecten tot het opstellen van een calamiteitenplan, van perfect geluid tot de gaafste belichting. Hans gaat met zijn tijd mee en investeert in nieuwe apparatuur wanneer de tijd daar om vraagt. Net nadat hij een aantal grote investeringen heeft gedaan, zeilt corona om de hoek. 

Hans: “Ja, vreselijk! Werkelijk alles stond stil of werd geannuleerd. We zaten op de ene dag met een druk bezette organisatie met personeel en op de andere dag konden we ineens geen kant meer op. We wisten direct dat dit behoorlijk ernstig was en de COVID-situatie niet direct onder controle zou komen. Met alle gevolgen voor ons vakgebied.” 

Dat het ondernemerschap in het bloed van Hans stroomt, blijkt wel dat wanneer zijn business volledig lam geslagen ligt, hij interesse krijgt op een ander vlak. 

“Duurzame energie heeft altijd mijn interesse gehad. En dan met name het adviesgedeelte wat te maken heeft met subsidies en eventuele aftrekposten. Ik besloot om mij helemaal in te lezen en een nieuw bedrijf te starten. Het personeel heb ik een kans gegeven om mee te gaan naar de nieuwe organisatie. Op twee medewerkers na wilde iedereen mee. In goed overleg heb ik deze mensen kunnen detacheren, zodat ze nog wel gewoon in dienst konden blijven ‘tot alles weer los zou barsten’. De overige personeelsleden zijn bij- en omgeschoold tot onder andere volledig STEK gecertificeerd installateur. Zij plaatsen dus momenteel onder meer zelfstandig airco’s en warmtepompen.”

Met zijn nieuwe bedrijf Eco-Green richt hij zich op het verduurzamen van woningen en bedrijfspanden, variërend van warmtepompen, airco’s, zonnepanelen tot laadpalen. Hij is nu één jaar en drie maanden verder en heeft zelfs vier personeelsleden extra moeten aannemen. De vraag groeit, zijn bedrijf groeit. 

Echter juni 2021 gaat Nederland weer ‘open’ en zijn er versoepelingen. 

“Het is niet te bevatten dat de festivalindustrie weer in immense snelheid aantrekt. We hebben veel aanvragen gekregen in een korte tijd. De business bloeit weer helemaal op.”  

Ga je dan een combinatie maken in werkzaamheden? 

“Music & Showproducties gaat gewoon door en mijn bedrijfsleider is gepromoveerd tot operationeel directeur, waardoor ik zelf een stapje terug kan doen en ik me vooral blijf richten op ECO Green Twente.” 

En de rest van je personeel? 

“De meesten blijven bij ECO Green Twente, deze niet-geplande (carrière)move heeft voor de meeste jongens goed uitgepakt.” 

Hij voegt gekscherend toe: “Tenslotte zijn ze nog steeds met stroom bezig, alleen nu vaak boven op een dak. Dat is toch nog altijd  een stuk lager dan 18 meter hoog op de Mainstage van Wish Outdoor in Beek en Donk”. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws