zondag, 3 juli 2022
spot_img
HomeNieuwsHof van Twente#ikwerkinHofvanTwente (10)

#ikwerkinHofvanTwente (10)

Johanneke de Vries heeft zomervakantie nadat ze haar HAVO heeft afgerond en begint na de zomer met de Pabo-opleiding. Ze zocht in die vakantie, inmiddels 10 jaar geleden, een baantje. Deze vindt ze bij de Kroeze Danne in Ambt Delden waar ze helpt in de schoonmaak. 

Ze voltooit de Pabo-opleiding en is daarna vele zomers te vinden in haar geliefde Amerika. Maar dan komt ze op een punt in haar leven waar ze behoefte heeft aan een vaste baan. “Alweer twee jaar geleden ‘tagte’ mijn vader mij op Facebook. Ze zochten personeel bij De Kroeze Danne. En dat kende ik nog van mijn zomerbaantje. Ik heb gesolliciteerd, ben op gesprek gegaan en gestart als conferentiecoördinator. De functie kwam erg overeen met wat ik in Amerika had gedaan. Daardoor had ik nog een pré: ik beheers de Engelse taal goed.”

Johanneke woont in Hengelo, geboren en getogen. “Het is echt prima werken in Hof van Twente. Ik moet wel eerlijk zeggen dat wij meer gericht zijn op Ambt Delden en Delden. In de rest van de kernen kom ik wat minder vaak.” De Kroeze Danne is naast een Christelijk Conferentiecentrum ook een vakantiecentrum. “Ja, wij krijgen echt groepen uit de hele wereld. Van Brazilië tot aan Azië.” 

Spin in het web

Johanneke vertelt dat ze 24 uur werkt verdeeld over drie dagen. Deze uren worden verdeeld over het seizoen in verband met drukke periodes. “Dat werkt voor mij prima! Uiteraard houden we de gewerkte uren bij. Maar het is mooi dat deze vrijheid zo kan.” Als conferentiecoördinator is ze vooral de spin in het web wat betreft aanspreekpunt voor de groepen. Vanaf de voorbereiding, de reservering tot het uitchecken van de groep. 

Extra dag werken met kinderen

De huidige corona situatie komt ook nog even ter sprake: “Alles kwam bij de intelligente lockdown stil te liggen, ook bij ons. Eerst was er chaos met het oplossen van de reserveringen. Daarna heb ik drie weken thuis gezeten. Ik was erg blij daarna weer aan het werk te kunnen om allerlei zaken op te pakken.” Toch ook nog even terug naar haar Pabo-opleiding, dat heeft niets met haar huidige werk te maken: “Nee, dat klopt. Naast het werken bij De Kroeze Danne ben ik nog voornemens om een extra dag te werken en dan vooral met kinderen. Maar wat dat precies gaat worden, daar ben ik nog niet over uit.”

Johanneke geeft een uitgebreide rondleiding over het gigantische complex. De zalen, de chalets, de kampeerplekken en in het midden een huis. “Daar wonen de beheerders. Leuke mensen met hart voor de zaak. Ze zijn hele dagen aanwezig en gaan er vol voor, zelfs in corona tijd! En doordat ze zo dichtbij zijn, hebben we korte lijntjes: dat maakt het zo prettig werken hier bij De Kroeze Danne.” 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle