vrijdag, 1 juli 2022
spot_img
HomeLifestyle#ikwerkinHofvanTwente (16)

#ikwerkinHofvanTwente (16)

Niek Hietbrink vertelt vandaag in de rubriek ‘Ik werk in Hof van Twente’ over zijn werkzaamheden bij Manege de Barlo in Markelo.

Zijn hele leven is hij al bezig met paarden. Met de paplepel ingegoten noemen we dat. Niek Hietbrink praat met een twinkeling in zijn ogen als hij over zijn manege en paarden vertelt. En zoals hij het zelf zegt: “Ach ja, ik ben er gewoon ingerold. Ik heb ook wel andere banen gehad, maar ik ben altijd betrokken gebleven bij de manege. Ik voerde altijd ’s ochtends en ’s avonds de paarden en ben altijd les blijven geven.” 

Inmiddels woont Niek vier jaar op het terrein, dichtbij Manege de Barlo. “Er kwam een mogelijkheid om een woning bij te bouwen. En die kans hebben we gegrepen. Gezamenlijk met mijn ouders en zusje wonen we bij de manege en zijn we met ons vieren van Manege de Barlo.” De Barlo is opgericht in 1964 en begon ooit met ponykampen. Inmiddels is de manege na 56 jaar niet meer weg te denken uit de regio. De meeste bezoekers komen uit Hof van Twente, maar ook paardenliefhebbers uit aangrenzende steden en dorpen weten De Barlo met gemak te vinden. “Ja, door de jaren heen hebben we herkenbaarheid gecreëerd. We maken het persoonlijk, we zijn een écht familiebedrijf en ‘ons kent ons’. We hebben geen vast personeel in dienst en weten de Barlo draaiende te houden met ons gezin.” 

Dat De Barlo het druk heeft, blijkt wel als we vragen naar een inschatting wat betreft aantallen. “Er komen wekelijks ruim 200 personen bij ons paardrijden. Zo’n 70% daarvan zijn kinderen en 30% volwassenen. Daarnaast hebben we ongeveer 20 paarden in pension staan.” 

Kan iedereen starten met paardrijden? “Kinderen kunnen bij ons starten vanaf zeven jaar. Dat is een gezonde leeftijd om te beginnen. Over het algemeen kunnen ze vanaf die leeftijd de instructies goed opvolgen. Ze beginnen één op één en hebben drie á vier lessen nodig tot het moment waarop ze redelijk goed mee kunnen komen. Je ziet de kinderen elke les groeien. Zodra de basis in orde is, moeten ze vooral veel kilometers maken.”

Ook over de toekomst wordt al nagedacht. “Ja, we zitten niet stil. We liggen praktisch aan de Regge. Dus er liggen mogelijkheden voor ontwikkeling. We hebben hier ruimte, paarden en een prachtig landschap in Elsenerbroek. Daar kan ik mooie plannen bij verzinnen. Gelukkig staat onze gemeente open voor nieuwe initiatieven en willen ze meedenken.” 

En ook op zanggebied is Niek geen onbekende. Hij zingt in het Goorse Schlagerkoor en is ook solo te bewonderen. Tijdens de Goorse Sjoowavonden schittert hij op het podium. Nieks moeder vertelt vol trots dat het een gave is om mensen zó te kunnen entertainen. Met welk nummer zet je de tent dan op zijn kop, Niek? “Dat is De Woonboot (van Stef Ekkel, red.) Dat moet ik op elk feestje zingen en als ík er niet aan denk, dan herinnert het publiek mij er wel aan.”

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws