woensdag, 6 juli 2022
spot_img
HomeLifestyle#ikwerkinHofvanTwente (17)

#ikwerkinHofvanTwente (17)

Markeloër Freddy Vogel is eigenaar van de Snackhut en vertelt ons over zijn werkzaamheden.

Op 1 januari 2021 staat hij exact twee jaar ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Maar hij startte pas echt op 1 april 2019. Freddy Vogel uit Markelo. Naast zijn baan als facilitair medewerker bij het Carmel College Salland begint hij met iets totaal anders. “Ik heb altijd gewerkt in de Markelose horeca. Toen ik nog jonger was, riep ik ook altijd ‘als ik later groot ben, start ik mijn eigen snackbar’. Natuurlijk ging ik gewoon het werkveld in, maar de gedachten van die snackbar lieten mij nooit los.” 

Na het zien van een poffertjeskraam ging bij Freddy een lichtje branden. Een snackhut! Een foodtruck op locatie, bij buurtfeesten, verjaardagspartijtjes, familiefeestjes of bij een evenement. Hij ziet het helemaal voor zich en met de mensen om hem heen wordt het plan dat in zijn hoofd zit op papier gezet.

“Vanaf het moment dat ik begon, wisten mensen mij al direct te vinden. Door mijn eigen netwerk en kennissenkring kreeg ik vrij veel opdrachten. Een week na opening had ik al 35 feestjes in de agenda staan.” Nu, bijna twee jaar later en heel wat feestjes verder, maakt Freddy de balans op. “Kleine en exclusieve groepen vind ik het leukst. Nét iets extra’s doen. Natuurlijk blijf ik patat bakken, maar ik verzorg ook graag een mooi broodje hamburger met ambachtelijk brood van de plaatselijke bakker en ontwikkel nieuwe snack-gerechten.” 

Wij kunnen ons voorstellen dat ook de bekende snacks ontzettend populair zijn. “Klopt, de frikandel speciaal wordt het meest gehaald, maar de bamischijf en kroket doen het ook goed! Bij de jeugd zie je echt dat ze een kaassoufflé heerlijk vinden.” En je eigen favoriet? We krijgen een duidelijk antwoord: “Een frikandel speciaal of een berehap pinda.”

Uit zijn enthousiaste verhalen blijkt dat Freddy een graag geziene gast is op vele evenementen en feestjes. Zo vertelt Freddy dat hij 135 puntzakken patat kan bakken in drie kwartier. Hij lacht: “Ja, het is wel doorwerken dan, maar een goede voorbereiding is het halve werk!” 

Door goede advertenties via Google weten de mensen hem te vinden. Het grootste deel van zijn klanten komt uit Markelo en Rijssen. Maar ook de rest van Hof van Twente weet hem inmiddels te vinden. “En, wat helemaal leuk is, in de ene kern wordt meer gegeten dan in de andere.”

Freddy woont samen met zijn vrouw en kinderen in Markelo. Eten jullie dan zelf ook vaak patat? “Haha, het vreemde is, sinds onze kinderen er zijn, eten wij pas patat. En ja, dat bak ik natuurlijk gewoon zelf.”

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws