donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsHof van Twente#ikwerkinHofvanTwente (20)

#ikwerkinHofvanTwente (20)

Ingrid Elshof vertelt in #ikwerkinhofvantwente over haar werk bij Museum No Hero in Delden. 

Het is een beeld wat wij ook liever niet zien: een lege parkeerplaats, een verlaten museum en de deuren op slot. We hebben afgesproken met Ingrid Elshof van Museum No Hero voor de portretreeks #ikwerkinhofvantwente. De lockdown is al even van kracht, toch kunnen we maar moeilijk wennen aan deze aanblik. 

Ingrid beaamt het direct “Het is een droevige bedoeling. Een leeg museum, geen bezoekers, weinig collega’s. We richten ons graag op de tijd voor corona en kijken alvast naar een tijd na corona. We zijn bezig met plannen. Ook intern wordt het een en ander veranderd en aangepast. Zo komen we bijvoorbeeld met een lunchkaart bij onze horeca.” 

Ingrid werkt nu ruim drie jaar bij No Hero en heeft in deze tijd al veel mensen zien komen en gaan, maar is zelf nog steeds vanaf het begin een vaste medewerker. Ze heeft een administratieve functie voor 20 uur op papier, maar die functie blijkt al snel veel meer te omvatten. “Ik verzorg niet alleen de administratie en inkoop, maar ik begeleid en coördineer ook de 60 vrijwilligers. Wij hebben gelukkig een hele enthousiaste groep. Elke vrijwilliger zit in zijn eigen ‘vakgebied’ zoals gastheer/vrouw, horeca, het bemannen van de winkel of het verwelkomen van bezoekers bij de entree.”  

Had je altijd al een voorliefde voor kunst? “Nee, geen kennis van kunst, maar de afgelopen drie jaar is de waardering enorm ontwikkeld. Ik heb er geen verstand van en vind iets vooral mooi of niet mooi.” 

We weten zeker dat er veel toeristen een bezoek brengen aan Museum No Hero en gaan er vanuit dat ook de inwoners van Delden en de rest van Hof van Twente zich thuis voelen in het museum. “Nou, dat valt best wel een beetje tegen. Wij hebben de Deldenaar destijds de mogelijkheid gegeven om (gratis) ons museum te komen bezoeken, maar daar is in onze ogen te weinig respons op gekomen. We willen dit juist graag delen met de mensen. Dus we hopen dat als de lockdown straks over is, dat de inwoners van Delden en andere kernen van de Hof de weg naar No Hero zullen vinden. En dan niet alleen voor het museum, maar ook als trouwlocatie! We staan ze met open armen op te wachten.”

Ingrid, die zelf in Enschede woont, is altijd bekend geweest met Delden. “Ja, geweldige stad. Leuke winkels, prettige terrasjes en een prachtige omgeving! Hopelijk kunnen we snel weer terug naar het oude normaal. En mag ik nog zeggen: Vrijwilligers kunnen wij altijd gebruiken. Neem gerust eens contact met ons op.”

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle