woensdag, 22 maart 2023
spot_img
HomeLifestyle#ikwerkinHofvanTwente (28)

#ikwerkinHofvanTwente (28)

Bryan Kistemaker werkt bij Solar Service Hof van Twente in Markelo. In #ikwerkinhofvantwente vertelt hij over zijn werkzaamheden. 

Ondanks zijn baan in de horeca had Bryan Kistemaker al eens tijd vrij gemaakt om te helpen bij Solar Service Hof van Twente. Soms een paar dagen, af en toe een ochtend. Hij vond het leuk, maar had zijn andere baan nog. Bij de aankondiging van de eerste intelligente lockdown, waarbij de horeca gesloten werd, kwam er meer tijd vrij voor Bryan. 

“Ik ben steeds meer gaan helpen bij Solar Service en dat ging gewoon heel erg goed. Op een gegeven moment werd mij een baan aangeboden, die ik geaccepteerd heb. Ik ben erg tevreden met mijn huidige werkzaamheden.” 

Je hebt een behoorlijke carrièreswitch gemaakt. Mis je het? 

“Nee, niet echt. Het is ook niet te vergelijken. Wat wel overlappend is, is dat de klanten uiteindelijk tevreden zijn. De voldoening is er bij beide banen.”

Corona heeft op werkgebied goed uitgepakt voor Bryan. 

“Ik heb het enorm naar mijn zin. En recentelijk ook leuke taken erbij gekregen naast het monteren van zonnepanelen. In het begin liep ik eerst mee in de voorbereiding. Uitzoeken hoe de constructie op het dak komt, de panelen uit de bus halen en naar de ladder brengen. Je begint gewoon bij het begin. En dan groei je in je werkzaamheden en kan je eindeloos leren. De ontwikkeling gaat razend snel.” 

En dat blijkt wel uit dat hij zich de laatste tijd ook steeds meer bezig houdt met de marketing. 

“Ik werk 40 uur per week en de tijd die beschikbaar is, besteed ik ook nuttig op kantoor. Ik ben verantwoordelijk voor de Social Media kanalen, website en drukwerk. Dat soort dingen. Zaken die heel belangrijk zijn, maar vaak blijven liggen door gebrek aan tijd. Ik merk dat ik dat ook erg leuk vind om te doen!”

Kan iedereen dit werk uitvoeren? 

“Op zich wel, mits je geen hoogtevrees hebt. En je moet een beetje een doorpakker zijn. We doen dit echt met een heel leuk team én met z’n allen. Een uurtje langer blijven is voor niemand een probleem. We hebben zo’n tien mensen in het team, waarvan de jongste zeventien is. Maar gezien het groeiende bedrijf blijven we op zoek naar goede mensen. We hebben een leuke groep en in de zomer gaat op vrijdagmiddag de BBQ aan.”

Bryan vertelt enthousiast over zijn werk. Zonnepanelen of airco’s, grote klussen of particulier werk: het maakt hem niet uit. Hij mist niets en heeft zijn draai binnen het bedrijf goed gevonden. Ook de eigenaar zorgt goed voor zijn personeel. Zo wordt geen feestdag overgeslagen of ze krijgen een leuke attentie en dat wordt gewaardeerd. En het leukste in zijn werk? 

“De combinatie! In de ochtend naar een klus toe en ’s middags werkzaamheden op kantoor.”

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws