dinsdag, 7 februari 2023
spot_img
HomeLifestyle#ikwerkinHofvanTwente (47)

#ikwerkinHofvanTwente (47)

Niek Waanders is eigenaar van Sportfit Waanders Delden en vertelt in #ikwerkinhofvantwente over zijn werk. 

Een fanatieke sporter met koptelefoon geconcentreerd in de hoek, een aantal dames die na het sporten een kop koffie aan het drinken zijn, een stel dat uitgebreid uitleg krijgt aan de receptiebalie, een paar individuele sporters die bezig zijn met het nieuwe fitness programma Milon Cirkel en een ‘afgemat’ groepje sportievelingen dat net klaar is met een energieke groepsles. Slechts het beeld wat we de eerste twee minuten vangen als we afgesproken hebben bij Sportfit Waanders. 

Nadat Niek Waanders zijn uitleg heeft afgerond aan de geïnteresseerden krijgen we een rondleiding door de Sportschool. Stilgezeten hebben ze niet ten tijde van corona. Er is geschilderd, verbouwd en opnieuw ingericht. Dat bevalt. 

De ouders van Niek, Paul en Margareth Waanders, starten in 1996 de Sportschool in Delden. Niek volgt de opleidingen CIOS en Small Business en Retail aan het Saxion. In 2015 treedt hij toe tot de firma en sinds 2020 draait hij Sportfit Waanders op eigen kracht. 

Niek: “Ik had direct interesse om het bedrijf over te nemen. Ik heb in die tijd veel geleerd van mijn vader, maar ik denk hij ook van mij. We hadden een vlekkeloze overgang. En heel belangrijk: de ziel van het bedrijf is onveranderd. Goed contact met mensen houden, kleinschalig blijven en het overzicht behouden.” 

“Je bent hier altijd bezig met mensen. Mensen helpen, dat is de essentie van dit werk. Je kan mensen begeleiden qua fitheid, maar ook bij hun mentale zelfbeeld. Dat is het mooiste van het werk.”

Mensen die trainen bij Sportfit Waanders komen voornamelijk uit Delden. Maar ook uit de rest van de Hof weten ze hem te vinden en ook daarbuiten tot Hengelo en Enschede. 

“Er zijn mensen die vanaf het begin, ruim 26 jaar lang lid zijn bij ons. Een enorm compliment dat mensen het prettig vinden om hier te sporten.” 

Dat de Sportschool zich echt richt op de individuele mensen valt op omdat Niek iedereen bij naam kent en door de persoonlijke aandacht die hij schenkt. 

“Er is ook een sociaal oogpunt. Er zijn mensen die het sporten echt als een uitje zien en dus ook voor de sociale contacten. Het kopje koffie na afloop is dan heel belangrijk.” 

Gelijk bij binnenkomst loop je tegen de Milon Cirkel aan. Een nieuwe manier van sporten. 

“Het is een nieuw fitness concept dat ik naar Hof van Twente heb gehaald. De Milon Cirkel is snel en effectief. Je kunt er veilig mee trainen omdat de toestellen zich aanpassen op de individuele sporter. Dit gaat geheel automatisch middels een digitaal pasje. Afwisselend train je spierkracht en conditie, zo is de verbranding optimaal. In slechts 35 minuten heb je een complete workout gedaan.” 

Zijn inspiratie voor nieuwe ontwikkelingen haalt hij door te kijken naar het buitenland, met name Los Angeles. Wat daar een hype is, komt meestal richting Nederland. Daarna filtert Niek, past het bij zijn doelgroep, zijn manier van werken en kan hij de identiteit van de Sportschool bewaken. 

“Ik luister ook vooral veel naar onze leden. Want als je écht luistert naar de verhalen van de mensen… dan word ik juist daar veel wijzer van.” 

Het team van Sportfit Waanders bestaat uit 15 mensen. De Sportschool is zeven dagen per week geopend en de leden zijn hele diverse mensen van alle leeftijden. Maar zoals Niek zelf treffend zegt: “Met sportkleding aan, is iedereen hetzelfde!”

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws