zondag, 4 december 2022
spot_img
HomeLifestyle#ikwerkinHofvanTwente (53)

#ikwerkinHofvanTwente (53)

Yvette de Vries werkt bij Fysiotherapie Smit in Goor. Ze vertelt in #ikwerkinhofvantwente over haar werkzaamheden. 

2022, Yvette de Vries viert haar jubileum. Precies tien jaar geleden kwam ze in dienst bij Fysiotherapie Smit in Goor. Yvette herinnert het zich nog goed hoe het begon bij Smit.

“Ik werkte al bij het Revalidatiecentrum Roessingh in Enschede en collega Arthur Smit opende een praktijk in Goor. Arthur liet toen al weten dat hij wellicht – in de loop van de tijd – wel wat hulp zou kunnen gebruiken. En zo ben ik er letterlijk langzaam in gegroeid en kwam ik al vrij snel volledig in dienst.”

Als ze opgroeit wil ze het liefst iets doen in de sport. Voetbal was echt haar passie en sport. Maar in die tijd was het professionele vrouwenvoetbal nog niet zo ontwikkeld als tegenwoordig. Interesse was er ook om fysiotherapeut te worden. Met name om sporters te begeleiden, wat haar doet beslissen om te starten met haar HBO opleiding Fysiotherapie in Nijmegen. 

“Mijn enige sollicitatiebrief die ik ooit schreef, richtte ik aan het Roessingh in Enschede, daar wilde ik namelijk graag mijn stage lopen. Hoe bijzonder: de brief moest ik schrijven aan Arthur Smit. Eenmaal aan de slag bij het Roessingh kwam het idee om sporters te begeleiden op een andere plek te staan. Juist het helpen van mensen met een aandoening of mensen die iets zijn overkomen zodat ze weer hun weg in het leven vinden, werd steeds interessanter.” 

Bij de overgang van het Roessingh naar Fysiotherapie Smit vraagt ze zich nog even af of ze wel in haar eigen woonplaats aan het werk wil gaan. De uitwerking is enkel positief. “Eigenlijk ging dat heel natuurlijk. Op de praktijk ben ik de fysiotherapeut. Als men mij tegen komt in de stad ben ik Yvette.” 

In de tien jaar dat Yvette bij Fysiotherapie Smit werkt, ontwikkelt ze zich tot bekkenbodemspecialist. 

“Ik heb nooit gedacht dat ik die materie zo interessant zou vinden. Ik merkte dat veel mensen last hebben van dat specifieke gebied en ben me er verder in gaan verdiepen. Alle cursussen die beschikbaar waren volgde ik. Uiteindelijk heb ik de specialisatie opleiding bekkentherapie naast mijn algemene fysiotherapiewerk gevolgd.” 

In de praktijk geeft ze ook zwangerschapsbegeleiding en ontwikkelt ze het programma zwangerfit. Veel zwangere vrouwen weten haar te vinden, wat (veel) verder rijkt dan Hof van Twente. 

“Bij een zwangerschap kan ik een vrouw helpen om haar te begeleiden, voornamelijk bij pijn aan het bekken die bij een zwangerschap opspeelt. Daarnaast is bekkentherapie niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen. Denk hierbij aan begeleiding voor en na een operatie aan de blaas of prostaat door het toepassen van multidisciplinaire behandelingen.”

Yvette voelt zich enorm op haar plek bij Fysiotherapie Smit. Ze benoemt een prettige sfeer en een plezierige (werk)plek. 

“Ons team is een mooie mix tussen jong en oud, man en vrouw. Ik kan van iedereen leren en dat werkt prettig, de lijntjes zijn kort.” 

De toekomst gaat ze vol vertrouwen in. 

“Het is hier prettig, ik hoop hier te kunnen blijven. Hopelijk blijven de zwangere vrouwen de weg naar mij vinden in deze praktijk. Ik blijf mijn cursussen volgen en alle laatste ontwikkelingen om up-to-date te blijven. Er zit zoveel ontwikkeling in mijn vakgebied, daar word ik heel gelukkig van!” 

Wil jij ook jouw verhaal delen? Neem dan contact op via info@hofmarkting.nl Of deel jouw verhaal en foto’s op social media en gebruik #ikwerkinhofvantwente.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws