dinsdag, 29 november 2022
spot_img
HomeNieuws#ikwerkinHofvanTwente (56)

#ikwerkinHofvanTwente (56)

Marianne de Jong is eigenaar van Massari Bentelo. In #ikwerkinhofvantwente vertelt ze over haar werkzaamheden. 

Voor portret 56 gaan we naar Bentelo, waar we hebben afgesproken met Marianne de Jong van Massari Bentelo. We parkeren onze auto op de oprit en openen de deur aan de zijkant van de salon. Bij het openen van de deur komt er een oase van rust op ons af. De lichten zijn gedimd, de kaarsjes aan, het is er aangenaam warm en er klinkt zachte ontspannende muziek uit de speakers. Achter in de praktijk, voorbij de massagetafel is een zitje gecreëerd. Daar zit Marianne en zegt “Welkom! Ik wil je direct laten ervaren wat het is als je hier binnen komt. Dat het rust en ontspanning uitstraalt.” 

Vanaf 2020 is ze officieel geopend, ze is dan ook bezig met het halen van alle benodigde diploma’s. 

“Buiten de verschillende massages om is er ook een wens om voetreflexmassage toe te voegen. Die opleiding volg ik binnenkort. Je moet jezelf up-to-date houden en jezelf blijven prikkelen om af en toe een nieuwe cursus te volgen. In voetreflex heb ik een hoge interesse en is een gewenste aanvulling.”

Vanaf kinds af aan zat het al in haar hoofd: zorgen voor mensen. Maar dan op haar eigen manier. 

“Ik voel echt wat iemand nodig heeft. Eerst heb ik een intake gesprek zodat ik erachter kan komen waar de klachten liggen. En dan gaan we direct de voorverwarmde massagebank op. Ik voel met mijn handen aan de gespannen spieren. Met voorzichtig drukken en masseren komt het los. Iemand kan hier komen voor enkel een bepaald gebied in zijn/haar lijf, daarmee is wat ik doe is echt op maat. Ik ben er voor de klant. Na een massage, wanneer we nog een glas water of kopje thee drinken, komt er ook veel los en willen mensen even praten. Het lijkt wel een stukje coaching. Het is dus niet alleen masseren en dan weer weg. Iedereen mag zichzelf zijn hier en daar hoort een gesprekje ook bij als dat is gewenst.”

Marianne werkt een geruime tijd in de thuiszorg waar ze nog steeds een nul-urencontract heeft. 

“Ik kan mijn eigen agenda beheren. Ik moet niets meer, maar ik mág. Hier mág ik voor mijn klanten zorgen en als ze terugkomen vind ik dat heel erg prettig. Klanten mogen ook wat opschrijven in het schrift.” 

We zien een soort gastenboek waar vele mensen hun lof hebben opgeschreven. “Het blijft me verbazen dat deze lof allemaal voor mij bedoeld is.”

Haar klanten komen niet alleen uit Bentelo, ook Hengevelde en de rest van Hof van Twente weten Massari te vinden. Het zijn ook heus niet alleen vrouwen die langskomen, ook mannen weten de weg naar Marianne te vinden. 

De naam Massari behelst nog een mooi verhaal. 

“We waren op vakantie in Indonesië en reden ergens waar ik langs de weg de naam Massari zag staan. Die kwam binnen en ik was direct overtuigd dat dit de naam zou zijn! Ik heb diezelfde dag nog een bordje laten maken uit een houtsnijwerk en officieel mijn salon deze naam gegeven. Het is een mooie mix van Marianne en massage. Een combinatie van mijn naam en werk.” 

Het houtsnijwerkje met naam hangt in de massagesalon. De ruimte die rust en warmte uitstraalt, maar waar je je vooral welkom voelt.

Wil jij ook jouw verhaal delen? Neem dan contact op via info@hofmarkting.nl Of deel jouw verhaal en foto’s op social media en gebruik #ikwerkinhofvantwente.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle