zondag, 27 november 2022
spot_img
HomeLifestyle#ikwerkinHofvanTwente (59)

#ikwerkinHofvanTwente (59)

Ellen Schreijer werkt bij Verloskundigenpraktijk de Hof in Goor. Ze vertelt in #ikwerkinhofvantwente over haar werkzaamheden.

“Hoeveel bevallingen ik heb gedaan en hoeveel baby’s ik op de wereld heb gezet? Ik weet het echt niet. In het begin hield ik dat wel bij, maar op een gegeven moment ben ik het overzicht verloren. Ik kan je wel zeggen: het zijn er veel!”  

Ellen Schreijer lacht erbij. Ze is een bekend gezicht in Hof van Twente als verloskundige bij Verloskundigenpraktijk de Hof en vanaf 2008 in vaste dienst. 

Als Ellen voor de keuze staat om te kiezen voor een passende opleiding, weet ze direct dat ze in de zorg terecht wil komen. Na informeren en inlezen kiest ze voor de opleiding verloskunde. Ze schrijft zich in en hoopt op Groningen. Als dan het telefoontje uit Amsterdam komt dat ze daar mag starten met de opleiding, hapt ze direct toe. De destijds 18-jarige Enterse vertrekt naar de hoofdstad en start met haar 4-jarige opleiding. 

“Pittig. Ja, dat was het wel. Het was ook vooral veel studeren en stage lopen. Gelukkig was er destijds ook ruimte voor gezelligheid. Dus ik had direct het idee dat ik goed zat.”

Wanneer Ellen stage moet lopen, komt ze terecht bij de Verloskundigenpraktijk in Hof van Twente. 

“De eerste bevalling was samen met mijn collega José, een gezond meisje van zes pond kwam op de wereld. Dat moment vergeet ik, denk ik, nooit meer. Dat was mijn eerste bevalling. En als ik het daar nu zo over heb: Ongelooflijk dat dát meisje dit jaar al 20 wordt.”

Na haar stage en opleiding houdt Ellen haar banden warm met Praktijk de Hof en zodra er een plekje vrij komt, pakt ze haar kans en treedt in dienst. Ze woont in Enter en heeft inmiddels zelf een gezin met twee dochters. 

“Het vergt wel aanpassen van je gezin. Als ik dienst heb, kan ik op elk moment weggeroepen worden. Gelukkig is mijn rooster gepland tot het eind van het jaar, maar tijdens een dienst kan je dag en nacht worden weggeroepen. En tijdens de dienst heb ik niet alleen bevallingen, maar beantwoord ik ook telefoontjes met vragen. We willen met de praktijk laagdrempelig zijn en daardoor zijn we goed bereikbaar.” 

Het vak verloskundige bestempelt Ellen als mooi, maar je hebt wel wat competenties nodig om een goede verloskundige te zijn: 

“Je moet er wel het type voor zijn. Geduldig, sociaal en beschikken over mensenkennis. Doorpakken wanneer het moet en overeind blijven in stressvolle situaties. En natuurlijk moet je tegen onregelmatigheid kunnen.” 

Dat ze in het vak blijft lijkt een zekerheid, hoewel ze zelf zegt: “Je weet nooit echt wat zeker. Maar het bevalt nu goed.”  

Ellen blijft zich ontwikkelen, ze start in april met een extra scholing. 

“Als praktijk is het belangrijk dat wij ons ook blijven ontwikkelen. Zo hebben we al een uitbreiding gedaan op het gebied van pretecho’s. Binnenkort kunnen vrouwen bij mij terecht voor het plaatsen van een spiraaltje of anticonceptie, op dit vlak mag ik mij ontwikkelen.” 

Dan gaat haar telefoon, want de dienst gaat ondanks dit gesprek gewoon door. Ellen verontschuldigt zich, neemt de telefoon op en voert een gesprek. Wanneer ze terug komt zegt ze “Ik kan wel uren praten over mijn interessante vak en je nóg meer vertellen, maar er is een bevalling begonnen en de baby wacht niet op ons.”

Wil jij ook jouw verhaal delen? Neem dan contact op via info@hofmarkting.nl Of deel jouw verhaal en foto’s op social media en gebruik #ikwerkinhofvantwente.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws