zondag, 4 december 2022
spot_img
HomeNieuwsMarkelo#ikwerkinHofvanTwente: Wout Leerink

#ikwerkinHofvanTwente: Wout Leerink

Wout Leerink werkt bij Berends-Naafs Makelaars in Goor. In #ikwerkinhofvantwente vertelt hij over zijn werkzaamheden.

Na het Assink Lyceum gaat Wout studeren aan het Saxion in Enschede waar hij de opleiding Vastgoed en Makelaardij volgt en afrond. Hij zoekt een combinatie van het commerciële en menselijke vlak die hij lijkt te vinden in het beroep als makelaar.

Zijn stage volgt hij in 2012 bij Euverman & Nuyts in Enschede. Hij vindt het leuk en blijft na zijn stage werkzaam bij Everman en Nuyts. Vervolgens stapt hij even uit de makelaarswereld zoals hij het zelf zegt.

Ik heb even helemaal wat anders gedaan. Destijds was ik te jong en ik wilde wat meer bagage hebben om het serieuzere werk op te pakken. Zo’n 2,5 jaar geleden is het opnieuw aangezwengeld en heb ik weer contact gezocht met Jeroen Nuyts van het makelaarskantoor Euverman en Nuyts. Met succes, want nu ben ik alweer met veel plezier in het vak werkzaam.” 

Wout is te vinden bij het kantoor in Goor van Berends-Naafs (dit is overgenomen door Euverman en Nuyts). 

“De focus ligt op Goor, maar mijn bedoeling is om naast de woningen de agrarische makelaarskant eigen te maken. Dat leek mij direct interessant, ik kom oorspronkelijk zelf ook van de boerderij.” 

De verkoop van objecten in agrarische gebieden blijkt een complexiteit te zijn.

“Klopt, het is een complex vak en het aantal agrarische taxateurs in Nederland loopt heel snel terug. Er zit veel juridisch werk in en er liggen enorm veel ontwikkelingen.”  

De huidige woningmarkt is interessant. 

“Er moet meer gebouwd worden! Je ziet ook waar er nieuwbouw is, dat de markt anders is. We lopen wat achter in Hof van Twente.“

En hoe zit het met de invloed vanuit het westen, kopen zij massaal in de Hof?

“In de kernen valt dat relatief mee, maar in het buitengebied zien we veel verkoop aan mensen uit het westen. En dat is soms teleurstellend voor de mensen die hier op zoek zijn naar een woning.” 

Wout benadrukt dat als mensen moeite hebben met het vinden van een huis dat ze contact op kunnen nemen met hem. 

“Wij kunnen niet iets openbreken, maar wel handvatten geven voor het zoeken naar een woning. Als we de wensen van de mensen kennen, dan weten wij vaak de juiste wegen te bewandelen en hun aankoop concreter te maken.” 

Wat heeft een goede makelaar nodig? 

“Een combinatie van het menselijke met het commerciële. Mensen moeten je kunnen vertrouwen. Wanneer je dat vertrouwen krijgt, moet je er op de juiste wijze mee aan de slag gaan en daarmee omgaan.” 

Dat het werken in de Hof bevalt blijkt als Wout zegt: “De mensen zijn hier te vertrouwen en betrouwbaar. Dat is erg prettig werken!”

Wil jij ook jouw verhaal delen? Neem dan op via info@hofmarkting.nl! Of deel jouw verhaal en foto’s op social media en gebruik #ikwerkinhofvantwente.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle