donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeLifestyle#IkwerkinHofvanTwente

#IkwerkinHofvanTwente

Charell Scholten werkt bij Kinderopvang Hof van Twente. In #ikwerkinhofvantwente vertelt ze over haar werkzaamheden

We komen binnen in een georganiseerde groep. De kindjes zitten netjes aan tafel en wachten op hetgeen wat gaat gebeuren. Het is erg warm en er wordt buiten een watertafel neergezet waar de kleuters allemaal op af vliegen. Direct is van de rustigere sfeer niets meer te merken en vervult de ruimte zich met lachende en vrolijke kinderstemmetjes.

Charell Scholten ziet de kinderen tevreden spelen en staat ons te woord, haar collega houdt de kinderen nauwlettend in de gaten. 

“Ik werk hier alweer vier jaar! En eigenlijk heb ik gewoon een open sollicitatie gestuurd. Niet alleen naar Kinderopvang Hof van Twente hoor, maar wel naar tien verschillende bedrijven die allemaal iets met (kinderdag)verblijven te maken hadden. Ik kreeg direct een uitnodiging van Kinderdagverblijf Hof van Twente en na het sollicitatiegesprek ben ik aangenomen en ben ik er nog steeds.”

De locaties zijn wisselend voor Charell maar ze werkt voornamelijk in Goor, bij KDV Heeckeren en op dinsdagmiddag in Diepenheim.  Ze is afgestudeerd als pedagogisch medewerkster en kan vrijwel in de hele sector aan de slag. Op het Kinderdagverblijf, de Peutergroep (speelzaal) en de VSO/BSO. Haar voorkeur heeft toch overduidelijk de Peutergroep.

“Ik heb vier ochtenden met twee vaste groepen kleuters. Het is geweldig om die ontwikkeling te zien. Ze komen vaak rond hun tweede levensjaar binnen en vertrekken als ze vier zijn geworden naar de basisschool.  Je kan zulke leuke gesprekjes met ze voeren en we zijn al redelijk schoolgericht. Zo zitten we in de kring, werken we met strakke structuur en hebben leuke thema’s.” 

We worden onderbroken, een jochie van een jaar of drie naar het toilet moet. Charell vraagt hem of ze hem even zal helpen met het open maken van het lastige knoopje aan zijn broek, maar nee ‘meneer’ kan dat prima zelf. Na een minuutje proberen komt hij toch tot de conclusie dat helpen wel makkelijk is. Terwijl ze helpt, praat ze verder. 

“Ik denk dat ik nooit wat anders zou willen, ik heb nog even getwijfeld om te starten bij de PABO, maar dat heb ik niet gedaan en ben er blij om. Dit is namelijk het leukste wat er is. Doordat we hier veelal met dezelfde collega’s werken hebben de kinderen ook een veilig gevoel bij ons. En is dat niet het allerbelangrijkste?” 

De manier waarop ze zorg draagt voor de kleuters, de oprechte interesse die ze heeft in elk individueel kind en het feit dat we zien hoe gek de kindjes op haar zijn, maakt dat ze inderdaad op de juiste plek zit in het vak.

Bij de organisatie Kinderdagopvang Hof van Twente werken ze volgens bepaalde methodes. 

“Er komt een nieuwe methode aan, dat heet startblokken. Daar gaan we kijken vanuit het kind zelf. Dus als het kind ’s ochtends wil starten met een kleurplaat, dan volgen we het kind daarin. De methode met ontwikkelingsgerichte activiteiten die de doorgaande lijn in de ontwikkeling van het jonge kind stimuleert en bevordert. We gaan daar allemaal in Hof van Twente mee werken, ik kijk daar erg naar uit”.

De kinderen worden aan tafel gezet, het is tijd voor een boterham. De leidsters vragen aan de kinderen wat ze op brood willen. Een jongetje antwoordt gevat: “Een kaassoufflé”  We moeten allemaal lachen en Charell reageert: “Haha, mmmmm… heerlijk! Maar dat past niet in ons gezonde beleid.”

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws