maandag, 6 februari 2023
spot_img
HomeLifestyle#ikwooninHofvanTwente (2): Marianne Hutten

#ikwooninHofvanTwente (2): Marianne Hutten

Twee wekelijkse portretten van inwoners uit Hof van Twente

Wonen in Hof van Twente? Hoe is dat nou? Om de week gaat HofMarketing in gesprek met een inwoner uit de Hof. Verschillende mensen, uit de kern of een buurtschap, jong en oud. Eén ding komt overeen: ze wonen allemaal in de gemeente Hof van Twente. We vragen onder andere waar in de Hof ze wonen, wat ze meemaken en wat er gemist wordt. De portretten worden ook op hofmarketing.nl gepubliceerd. 

Marianne Hutten woont in Ambt Delden en vertelt hoe ze dat vindt.

Een geboren Fries, een getogen Zeeuw, een geworteld Nijmeegse. En toen kwam de liefde om de hoek zeilen: Marianne Hutten werd verliefd op de Hardenbergse Wouter die een bedrijf begon in Hof van Twente. Ze kwam in Goor terecht. Nu zo’n zeven jaar geleden. Samen met Wouter wonen ze eerst in het appartementencomplex de Stoetenbrugh aan de Grotestraat en verhuizen daarna naar de Anjerstraat in Goor. 

“Ik was gelijk enthousiast om in Hof van Twente te wonen. Heerlijk om alle voorzieningen binnen 200 meter bereik te hebben. Van verloskundige tot politiebureau. Hier zijn geen parkeerproblemen en de verschillen met Nijmegen zijn groot. Helemaal in mijn voordeel, ik vond het vooral heel luxe!”

Met veel plezier wonen ze aan de Anjerstraat, maar toch blijft het kriebelen om te wonen op een plek met meer ruimte. De hobby van man Wouter heeft ruimte nodig: sleutelen aan auto’s. Marianne zelf heeft een andere wens: meer groen! Er wordt dus gekeken naar een huis met een schuur en groen. En deze wordt gevonden. Begin 2021 kwam een boerderij te koop op het Zeldam. Ze bieden en worden de gelukkige eigenaren van ruim twee hectare grond met daarop een huis uit de jaren 70 (waar diverse verbouwingen inmiddels ingepland staan om flink te verduurzamen) en met twee mooie karakteristieke panden: een oude boerderij en een oude schuur. 

“Ik was direct verliefd op dit huis, de boerderij die uit het jaar 1900 komt en een ware schatkist vol prachtige verhalen is, de locatie, maar ook het groen. Op ons erf is ook een bos. Vroeger vooral bedoeld om hout te hakken voor de houtvoorraad voor de kachel.” 

Bij de koop van het huis zat een opvallende eis: de ezels Nielz, Katrien en Betsie moesten overgenomen worden. “Dat is toch leuk! We hebben er drie hele bijzondere huisdieren bij. Ik kom oorspronkelijk van de boerderij, dus de verzorging van de ezels is een cadeautje bij het huis.”

Dat er toch een verschil is om buitenaf te wonen geeft Marianne direct toe. “De eerste dag viel me op hoeveel lucht er is. Maar ook dat ik de muziek zo hard kan zetten als ik zelf wil zonder dat iemand daar last van heeft. Als ik een nadeel zou moeten noemen is dat ik gewend ben aan een zoete inval. Dat is gewoon minder omdat je buitenaf woont. Er zijn weinig buurtkinderen om te spelen met onze kinderen.”

Marianne leert al snel dat ze in de volksmond woont op ’t Zeldam, en niet zozeer in Ambt Delden. “Hier is het leven en laten leven. En ik merk de verschillen van de verschillende buurtschappen. Elke kern is een beetje anders. Maar ik voel me ook een inwoner van Hof van Twente. Als mensen het aan mij vragen zeg ik altijd dat ik in Hof van Twente woon. Zo voel ik dat ook echt.”

Tijd genoeg in Twente, voor Marianne kan er wel wat extra tijd bij. Naast een jong gezin zet ze zich in voor lokale projecten over duurzaamheid en projecten voor/in het onderwijs. Daarnaast is ze betrokken bij Hofpower en heeft ze recentelijk de overstap gemaakt naar de politiek in Hof van Twente. Is er dan nog wel tijd om te genieten in jullie nieuwe huis? 

“We genieten ons suf!”

Wil jij ook jouw verhaal delen? Neem dan op via info@hofmarkting.nl! Of deel jouw verhaal en foto’s op social media en gebruik #ikwooninhofvantwente.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws