dinsdag, 7 februari 2023
spot_img
HomeLifestyle#ikwooninHofvanTwente (2) Tonnie Vehof

#ikwooninHofvanTwente (2) Tonnie Vehof

Twee wekelijkse portretten van inwoners uit Hof van Twente

Wonen in Hof van Twente? Hoe is dat nou? Om de week gaat HofMarketing in gesprek met een inwoner uit de Hof. Verschillende mensen, uit de kern of een buurtschap, jong en oud. Eén ding komt overeen: ze wonen allemaal in de gemeente Hof van Twente. We vragen onder andere waar in de Hof ze wonen, wat ze meemaken en wat er gemist wordt. De portretten worden ook op hofmarketing.nl gepubliceerd. 

Tonnie Vehof woont in Diepenheim en vertelt hoe hij dat vindt. 

Tonnie Vehof is geboren in Markvelde. Woont met veel plezier al meer dan 40 jaar met zijn vrouw Annie in Diepenheim. Ook zegt hij, nu 70 jaar oud, dat hij zeker zijn laatste jaren in Diepenheim wil blijven wonen. Voor zijn pensionering werkte Tonnie meer dan 40 jaar bij de gemeente Diepenheim, en daarna bij de gemeente Hof van Twente.

“Ik heb vele jaren bij de gemeente gewerkt, dus een schat aan werkzaamheden uitgevoerd. Ik richt mij even op de laatste jaren toen heb ik vooral toeristische-recreatieve werkzaamheden gedaan bij de gemeente. Denk hierbij aan wandel- en fietsroutes maar ook aan ruiterpaden.”

Ook was Tonnie actief bij het vroegere VVV-punt van Diepenheim. Het was zijn idee om op landgoed Warmelo de Kasteeldag te organiseren. Dit deed hij in samenwerking met andere vrijwilligers. Bij de gemeente zette Tonnie zich vooral in voor routestructuren in Hof van Twente, zoals de Oranjeroute tussen Apeldoorn, Diepenheim, Bad Bentheim en Lingen. Een belevingsroute voor kinderen is een van de nieuwe activiteiten van het toeristische platform Diepenheim, die binnenkort wordt afgerond.

Ook is Tonnie nog steeds actief als vrijwilliger bij Routenetwerken Twente, dat in Oldenzaal gevestigd is. Hij controleert fietsroutes, kijkt hij of alle borden er kloppen en de fietspaden in orde zijn. Hof van Twente heeft volgens hem een goede ligging:

”De plaatsen zijn goed bereikbaar en er zijn goede verbindingen bijvoorbeeld met het openbaar vervoer. Ook is er een mooi netwerk aan recreatieve voorzieningen zoals prachtige fiets- en mountainbike routes.”

Het gaf Tonnie veel voldoening om de Zes kastelenroute Fietsroute Diepenheim te helpen realiseren. Hier heeft hij veel tijd en energie ingestopt. Ook heeft hij veel mooie herinneringen aan de activiteiten als vrijwilliger bij Herberg de Pol. Hij is actief bij de historische vereniging Old Deep’n. Het is een hobby van Tonnie om in de winterperiode te blazen op de midwinterhoorn. Wat hij nog wel heel erg mist is een hotel in de kern van Diepenheim.

Tonnie vindt Hof van Twente geweldig: “De gemeente heeft een zeer gevarieerd landschap. Denk aan Delden dit vind ik een zeer prachtige stad met bijvoorbeeld het landgoed Twickel. Hof van Twente is een erg mooi gebied. Ik vind het heerlijk om hier te wonen, het is heel veelzijdig met alle mooie bossen en paden om te wandelen. De mensen in Hof van Twente hebben een heerlijk rustig karakter, maar zijn ook ondernemend. Er is veel bedrijvigheid op een veelzijdig terrein. Ook hangt er een zeer gemoedelijke sfeer in Hof van Twente.“

Wat Tonnie nog een pluspunt vindt in Hof van Twente zijn alle diverse restaurants met overheerlijke traditionele menu’s op de kaart. Kortom, Tonnie vindt het zeer prettig om in Hof van Twente te wonen!

Dit extra portret is gemaakt door Renzo Temmink, stagiair bij HofMarketing. 

Wil jij ook jouw verhaal delen? Neem dan op via info@hofmarkting.nl! Of deel jouw verhaal en foto’s op social media en gebruik #ikwooninhofvantwente.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws