zaterdag, 1 april 2023
spot_img
HomeLifestyle#ikwooninHofvanTwente (3)

#ikwooninHofvanTwente (3)

Twee wekelijkse portretten van inwoners uit Hof van Twente

Wonen in Hof van Twente? Hoe is dat nou? Om de week gaat HofMarketing in gesprek met een inwoner uit de Hof. Verschillende mensen, uit de kern of een buurtschap, jong en oud. Eén ding komt overeen: ze wonen allemaal in de gemeente Hof van Twente. We vragen onder andere waar in de Hof ze wonen, wat ze meemaken en wat er gemist wordt. De portretten worden ook op hofmarketing.nl gepubliceerd. 

Bleike Klein Breteler woont in Delden en vertelt hoe ze dat vindt. 

Om de hoek van het centrum, lopend naar de supermarkt, snel bij het station én de autobaan en wat dacht je van lopend naar de kroeg. Bleike Klein Breteler heeft zoals ze zelf zegt het huisje van haar dromen. 

Het huis, gebouwd in 1949, zit vol persoonlijke geschiedenis, iets wat het wonen nóg bijzonderder maakt. Bleike is in dit huis aan de Julianastraat geboren. Haar ouders huren destijds de woning en krijgen er dochter Bleike. Grootouders wonen om de hoek en op het loopstoeltje pendelt Bleike vaak tussen oma en opa en het huis. 

Doordat het huis te krap is voor een jong gezin, verhuizen ze naar een andere plek en komen er andere bewoners in het huis. Wanneer opa komt te overlijden komt oma, die kleiner wil gaan wonen, terecht in het bekende huis waar kleindochter Bleike is geboren. “Heel bijzonder”, noemt Bleike het. 

“Mijn oma heeft behoorlijk lang in dit huis gewoond, maar naar mate ze ouder werd, werd ze ziek. Ze had in haar gedachten dat ze perse wilde dat ík hier kwam wonen. Dat liet ze me elke keer weten. Na haar overlijden ben ik een paar keer naar Wonen Delden gegaan om kenbaar te maken, hoe graag ik in dát huis zou willen wonen.”

Bij Wonen Delden is nog niet bekend wat ze met de woning willen doen. Renoveren? Nieuwbouwen? Toch krijgt Bleike afgelopen jaar, in november, groen licht. Ze mag voor de komende drie jaar het huis huren. Ze legt er een andere vloer in, verft de muren wit en koopt nieuwe meubels. 

“Ik heb ontzettend veel herinneringen in dit huis, zeker aan mijn oma. En dat geeft een heel vertrouwd gevoel. En wat dacht je van de ruimte? Ik heb zelfs een best grote tuin en als een van de weinigen in de straat een oprit voor mijn auto. Alles wat ik prettig vind, is in dit huis aanwezig.” 

De contacten met Wonen Delden benoemt ze als positief. Ze zijn goed bereikbaar en oplossingsgericht. Wat er na die drie jaren gaat gebeuren weet ze nog niet. 

Bleike komt uit een echt Deldens gezin. Haar ouders wonen ook nu nog steeds om de hoek en ook haar opa en oma waren rasechte Deldenaren. Tot nu toe heeft ze nooit getwijfeld om Delden uit te gaan. 

“Nee, ik heb hier mijn vrienden, werk en vrijwilligerswerk. Af en toe twijfel ik wel eens, want er is nog zoveel meer. Maar het is zo lekker wonen hier. Iedereen zit dichtbij elkaar, korte contacten en de spontaniteit is enorm.” 

Dat Delden onderdeel is van Hof van Twente lijkt nog niet automatisch te gaan. Ze komt zeker wel in aanraking met andere kernen, maar is meer gericht op Hengelo. “Dat komt ook omdat we daar naar de middelbare school gingen en we met een groepje vrienden eerder richting Hengelo gaan.” 

Toch blijft Delden haar hart veroveren. “Een droom voor de toekomst is toch wel om een huis te kopen in Delden.”

Wil jij ook jouw verhaal delen? Neem dan op via info@hofmarkting.nl! Of deel jouw verhaal en foto’s op social media en gebruik #ikwooninhofvantwente.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws