dinsdag, 29 november 2022
spot_img
HomeNieuwsGoor#ikwooninhofvantwente: Wendy Kloezeman-van Til

#ikwooninhofvantwente: Wendy Kloezeman-van Til

Wendy Kloezeman – van Til woont in Goor en vertelt hoe ze dat vindt.

Ze is een geboren Goorse, studeerde in Tilburg én in Engeland en trok een half jaar door Australië. Toch kwam ze terug naar Hof van Twente waar ze zich een echte Hofinwoner voelt.

“Ik kom uit Goor, onze vrienden wonen verspreid door Hof van Twente. Maar als echte Gorenaar vind ik het geweldig dat op zondag tijdens de Goorse School en Volksfeesten de Allegorische Optocht langs mijn huis trekt. Die zondag is het altijd een drukke bedoeling in de straat en staat het huis vol vrienden.”

Wendy woont aan de Dr. Schaepmanstraat in Goor als ze gaat samenwonen met partner Martijn. Omdat ze samen verder willen en groter willen wonen, schrijven ze zich in bij de woningstichting.

“Op dat moment werd de wijk Het Gijmink opnieuw opgebouwd. We hadden de mogelijkheid om bij de bouw van de nieuwe huizen een voorkeurswoning aangeven.”

Dat doen ze. De woningstichting heeft op dat moment reeds ontwerpen gemaakt. Wendy en Martijn geven hun drie voorkeurswoningen aan en hopen dat ze op een van de gekozen adressen worden ingeloot. Ze hebben geluk! Ze kunnen hun bouw volgen vanuit hun woning aan de Dr. Schaepmanstraat. Letterlijk zien ze hun huis opgebouwd worden. 

“Inmiddels is dat alweer twaalf jaar geleden. We zijn nog steeds blij met de keuzes die we destijds hebben gemaakt. Het is hier voor de kinderen geweldig, ze spelen volop in onze tuin en de basisschool en opvang zitten letterlijk aan de overkant. De wijk is fijn, we hebben lieve buren. Noaberschap is hier zeker wel, maar de wat meer modernere variant. Er is een hele prettige sociale controle. Goor is niet te stads en de kinderen kunnen veilig buiten spelen en dus ook opgroeien.”

Wanneer we vragen wat het prettigste is aan de woning geeft Wendy liefdevol antwoord: “Dat is mijn gezin. Je thuis is waar je gezin is. Dit is een hele fijne plek voor ons.”  

Dat Goor de benodigde voorzieningen heeft werd van te voren uitgezocht.

“Mijn man is opgegroeid in Loo-Bathmen. Hij wilde graag in een stad wonen waar voorzieningen als een treinstation, goede bereikbaarheid en genoeg winkels aanwezig zouden zijn. Goor heeft deze voorzieningen.”

We vragen ons af of ze iets mist in Hof van Twente. Het blijft lang stil.

Er is in de Hof genoeg op sport gebied, cultuur gebied en noaberschap. Om eerlijk te zijn: Het is best lastig om een betere gemeente te vinden om te wonen. Ik ben hier erg gelukkig! Het zou fijn zijn als mensen iets meer over de kern durven heen te kijken. Ik noem mijzelf een Hofinwoner. De inwoners zijn nog erg gericht op hun eigen kern, echter zijn we één gemeente en vullen we elkaar heel mooi aan.”

Wil jij ook jouw verhaal delen? Neem dan op via info@hofmarkting.nl! Of deel jouw verhaal en foto’s op social media en gebruik #ikwooninhofvantwente.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle