woensdag, 27 januari 2021
Advertentie
Home Nieuws Hof van Twente Impacter start in Hof van Twente

Impacter start in Hof van Twente

Goed nieuws voor Hof van Twente. Welzijnsorganisatie Salut start met het nieuwe project maatschappelijke diensttijd (MDT). Het project ondersteunt jongeren tussen de 14 en 27 jaar. Hiermee haakt Salut aan bij het project Impacter Zwolle.

Het Impacter project is voor jongeren die iets terug willen doen voor de maatschappij en zich tegelijkertijd willen ontwikkelen. Samen met een jongerencoach ontdekken de jongeren waar ze energie van krijgen. Vervolgens gaan ze aan de slag op een plek in de gemeente die daarbij past. Na twee jaar heeft het project Impacter Zwolle zijn meerwaarde voor jongeren bewezen. Jongerencoach Judith Prins: “De kennis en ervaring die wij hebben opgedaan, willen we graag delen met andere partijen zodat we voor nog meer jongeren van betekenis kunnen zijn.”

De maatschappelijke diensttijd kan juist nu veel betekenen voor jongeren in de noordelijke provincies. Projectleider en adviseur jongerenparticipatie Bart Dammers: “Jongeren worden ernstig beperkt door de coronamaatregelen. Er is een tekort aan stageplaatsen en de jeugdwerkloosheid neemt toe. Jongeren missen de steun van leeftijdsgenoten en voelen dat ze geen grip hebben op hun directe omgeving en hun dagelijks leven. Een project zoals Impacter kan voor veel jongeren het verschil maken.” 

Het project breidt uit naar de gemeenten Deventer, Steenwijkerland, Nieuwleusen, Twenterand, Hof van Twente, Stadskanaal, Emmen en De Fyske Marren. 

Eenzaamheid

Er is veel eenzaamheid onder jongeren en door corona neemt dat aantal alleen maar toe. Daarbij rust er een enorm taboe op eenzaamheid, waardoor jongeren niet zelf aan de bel trekken. Judith: “Doordat wij echt op zoek gaan naar jongeren, bereiken we ook de groep die minder zichtbaar is.” De afgelopen maanden zijn er al veel nieuwe initiatieven ontstaan. Zo is er samen met jongeren een wekker-service opgezet en kunnen Impacters deelnemen aan digitale borrels.

Meer weten? Bel Salut 0547-260053, app 06-20894999 of mail info@salut-welzijn.nl

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle