zondag, 26 maart 2023
spot_img
HomeLifestyleIn acht weken leren omgaan met stress in de opvoeding

In acht weken leren omgaan met stress in de opvoeding

Training Mindfulness voor ouders

Een aandachtstraining, geen opvoedcursus. Voor alle ouders, die door de waan van de dag, met opvoeding en allerlei andere eisen van het heden te kampen hebben. Ervaar je stress tijdens het opvoeden? Dan is de training Mindfulness voor ouders wellicht iets voor jou.

Eind oktober start er een 8-weekse training in zowel Borne als Enter. Iedere week leert een kleine groep ouders door middel van oefeningen, meditaties en opdrachten om met meer bewuste aandacht aanwezig te zijn bij de opvoeding van hun kinderen. Mindfulness voor ouders is de methode om stress in de opvoeding te verminderen.

Wie is trainer Anneloes Slaghekke?

“In 2018 heb ik mijn studie Pedagogische wetenschappen aan de UvA afgerond. Daarna ben ik verder gegaan met de opleiding tot Mindfulness-trainer en het afgelopen jaar heb ik de opleiding tot Mindfulparenting trainer gevolgd. Tijdens mijn studieloopbaan ben ik geïnteresseerd geraakt in de mogelijkheden die Mindfulness kan bieden aan ouders. Onder andere om op een andere manier om te gaan met opvoedingsstress. Belangrijke waarden als bewustwording, je openstellen, niet oordelen, acceptatie en een milde vriendelijke houding naar onszelf en anderen lijken van groot belang tijdens dit proces. Ik ben verheugd om dat als trainer te mogen delen met andere ouders.”

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar anneloes.slaghekke@centrum-zijn.nl. 

Op de website van www.centrum-zijn.nl/agenda is meer te lezen over de training.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws