woensdag, 30 november 2022
spot_img
HomeSportInschrijving voor Zomercheck, zwemlessen en meer

Inschrijving voor Zomercheck, zwemlessen en meer

Delden – De zwemlessen op Zwembad de Mors gaan traditioneel in de eerste week van mei van start, dat is dit jaar niet anders. De inschrijving is inmiddels geopend en het aanbod is al even ouderwets als de aanvang. Naast het officiële Zwem-ABC, Zwemvaardigheids- en Snorkeltraject, wordt ook de Zomercheck wegens (onverhoopt) succes herhaald. Voor volwassenen is er de Zwemclinic en komen voor het aloude aquajoggen twee beweegvormen in de plaats: Aquafitness en CrazyPowerWorkout.

Vorig jaar werd in de slagschaduw van een nog hevig woekerende coronapandemie de Zomercheck geïntroduceerd op Zwembad de Mors. Deelnemers behaalden al een of meerdere diploma’s, maar zwommen daarna te weinig om er zeker van te zijn dat ze het kunstje nog konden. De vrees dat dit nodig was, bleek niet ongegrond: de deelname was groot en een flink deel van de leerlingen stroomde door naar het Opfristraject of een van de reguliere zwemlessen. Er is weinig reden om aan te nemen dat na nog een jaar corona de zwemvaardigheid onder de kinderen veel groter is en dus wordt de Zomercheck in het aanstaande seizoen opnieuw aangeboden; op dinsdag 3 mei om 16.00 uur welteverstaan. In de drie dagen erna kunnen kleine reparaties in de vaardigheid worden aangebracht tijdens het Opfristraject, een alternatief is om in te stromen in een van de reguliere lessen.

Het Zwem-ABC biedt sinds jaar en dag de garantie op een fatsoenlijke zwemvaardigheid, iets wat ook in de media geregeld punt van discussie is. Het is voor het gros van de aanbieders een doorn in het oog dat enkele cowboys het kind met het badwater te grabbel leggen. Na een paar jaar corona lijkt er alleen maar meer reden om te kiezen voor zwemles in een buitenbad: de weerbaarheid van kinderen krijgt een boost en de zwemvaardigheid is gebaat bij de verschillende omstandigheden. Met regelmaat onderschrijft een afgevaardigde van Nationale Raad Zwemdiploma’s dan ook het uitstroomniveau van de kandidaten voor de zwemdiploma’s A, B en C. Naast deze elementaire diploma’s worden ook de officiële trajecten Zwemvaardigheid en Snorkelen (vaak in combinatie genoten). Het eigen excellentieprogramma ‘Morsmasters – Survival & Skills’ staat dit jaar niet op de – overvolle – agenda.

De Zwemclinic was dit jaar een groter succes dan ooit, ongetwijfeld door corona ontdekten veel mensen van allerlei leeftijden de charme van (buiten)zwemmen. En dat wordt natuurlijk pas echt leuk als je er iets van kunt, dat iets – vaak de borstcrawltechniek – wordt gefinetuned in de cliniclessen. Het aquajoggen wordt dit jaar vervangen door Aquafitness, dat net wat meer mogelijkheden biedt. Over mogelijkheden gesproken, die zijn er pas echt bij de CrazyPowerWorkout, een afwisselende workout met opzwepende muziek. Beide lessen worden verzorgd door aquasportgrootheid Helma Lek en zijn dit jaar ter kennismaking tegen een gereduceerd tarief te volgen. Meer informatie volgt volgende week, ondertussen is aanmelden al mogelijk op www.zwembad-demors.nl, vragen kunt u kwijt op zwemzaken@sbrdelden.nl

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Sport

Laatste Nieuws