donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeSportInternationaal Special Olympics hockeytoernooi toegekend aan Twente

Internationaal Special Olympics hockeytoernooi toegekend aan Twente

Tijdens de Special Olympics Nationale Spelen 2022 in Twente zal Enschede het strijdtoneel zijn voor het ‘Special Olympics Invitational Field Hockey Tournament’. Een fantastische nieuwe stap waarmee G-hockey op het vaste programma van de internationale evenementenkalender staat.

Maaike Heethaar van Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022: “Wij vinden het fantastisch dat Twente – naast de 24 Nationale sporttoernooien – het Europese toneel is voor G-hockey. Twaalf Europese landen worden uitgenodigd om hun G-teams af te vaardigen naar Twente in juni 2022”.

Internationaal toernooi op eigen bodem

Dit is al het tweede succes dit jaar van Special Olympics Nederland in samenwerking met de KNHB. Na jaren van intensief samenwerken van de Internationale Hockey Federatie (FIH), de Europese Hockey Federatie (EHF), de Duitse Hockey Bond (DHB), de Nederlandse Hockey Bond (KNHB) en Special Olympics Nederland staat hockey officieel op het programma van de Special Olympics World Games 2023 in Berlijn!

Nu is ook het ‘Special Olympics Invitational Field Hockey Tournament’ officieel toegekend door Special Olympics Europe Eurasia aan Nederland.

Hans Mater van de KNHB licht de impact van deze toekenning toe: “Deze ontwikkelingen maken het mogelijk dat G-hockey teams in Europa de mogelijkheid hebben deel te nemen aan de Special Olympics World Games en staan zij aan het begin van een reis vol ontwikkelingen. Nederlandse G-hockey teams krijgen de kans het op te nemen tegen teams uit andere landen op een wereldpodium, met mogelijk andere speelwijze en vaardigheden”.

Natascha Bruers van Special Olympics Nederland voegt daar aan toe: “Individueel zal deelname aan deze evenementen het zelfvertrouwen en zelfredzaamheid van de sporters doen vergroten. Mondiaal gezien kunnen nog meer sportliefhebbers genieten van de prestaties van deze teams en zullen zij getuige zijn van het plezier, de spanning en de vaardigheden die nodig zijn voor G-hockey. Wij danken alle betrokkenen voor hun tomeloze inzet, kennis en doorzettingsvermogen en kijken ontzettend uit naar alle ontwikkelingen”.

Het Special Olympics Invitational Field Hockey Tournament zal plaatsvinden op 11 en 12 juni 2022 op de hockeyvelden van de campus van Universiteit Twente.

Over Special Olympics

Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in meer dan 170 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Naast de vele gezondheidsvoordelen geeft Special Olympics de sporters een kans om te stralen op een podium. Een podium dat hen meer zelfrespect en zelfvertrouwen geeft. Zij worden mondiger, zelfstandiger en leren opkomen voor hun eigen belangen. Daarmee verbetert de kwaliteit van hun leven en neemt hun geluksgraad toe.

Dit gaat niet zonder de hulp van onze partner Rabo Foundation, maatschappelijk partners Fonds Gehandicaptensport & VriendenLoterij en event partners Coca-Cola, Stamhuis & Toyota.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Sport

Laatste Nieuws