vrijdag, 9 december 2022
spot_img
HomeNieuwsJesse Wissink genomineerd voor Mbo uitblinker

Jesse Wissink genomineerd voor Mbo uitblinker

Markelo – Emma de Nooij uit Oldenzaal, Jennyca Herik uit Enschede en Jesse Wissink uit Markelo zijn genomineerd voor de Mbo Uitblinker verkiezing 2022. Deze verkiezing wordt elk jaar gehouden. Drie studenten gaan de strijd met elkaar aan en voeren campagne om stemmen te werven voor de titel Mbo Uitblinker 2022. Zij hebben elk een video gemaakt over waarom zij als uitblinker zijn genomineerd. Deze video’s kun je bekijken op www.rocvantwente.nl/uitblinker en dan kun je meteen stemmen op jouw favoriet!

Mbo Uitblinkers zijn studenten die tijdens hun opleiding of bpv-periode (beroepspraktijkvorming) bijzonder hebben gepresteerd. De genomineerden verdienen het om in de ‘spotlights’ te staan. Ze voeren nu campagne om zoveel mogelijk stemmen te werven. Kies jouw favoriet en stem vóór 30 november aanstaande, dan kiest de jury samen met de online stemmen de winnaar!

“Ondernemen moet je gewoon doen”

Jesse Wissink (17 jaar), de genomineerde uit Hof van Twente, volgt de opleiding Mediavormgever: “Mijn studie heeft mij in korte tijd heel veel gebracht. Als voorzitter van de ROC Businessclub heb ik mijn netwerk-skills kunnen inzetten én ben ik mijn eigen bedrijf Wizzinc gestart. Inmiddels ben ik ook aangesloten bij een internationaal studentenproject waarvoor ik binnenkort naar Oostenrijk ga. Al die toffe dingen die op mijn pad komen pak ik met beide handen aan. Ik kan goed samenwerken en vind het leuk anderen te motiveren. Als ambitieus, doelgericht en betrouwbaar persoon ben ik opgevallen bij mijn docenten.” Als Mbo Uitblinker wil Jesse laten zien dat ondernemend onderwijs je heel veel kan brengen. Veel mbo’ers hebben de gedachte om te gaan ondernemen, maar niet alle studenten weten dat je daar op het mbo hulp bij kan krijgen. “Dat wil ik graag onder de aandacht brengen”, zegt Jesse, “want ondernemen moet je gewoon doén!”

Stemmen op Jesse kan nog tot 30 november 

Tijdens de finale op woensdag 30 november houden de genomineerden een pitch voor de jury. Het oordeel van de jury (50%) en de uitkomsten van de campagne (50%) bepalen wie zich Mbo Uitblinker van ROC van Twente 2022 mag noemen. Dit gebeurt in de Gieterij in Hengelo tussen 14.30 en 15.30 uur. De winnaar gaat vervolgens meedoen met de landelijke campagne van ‘Mbo’ ers Pakken aan!’ van de MBO Raad. Win je die ook, dan ben je dé landelijke ambassadeur van het mbo. Die finale vindt plaats op 15 mei 2023 tijdens het MBO Ambassadeursgala. De landelijke Mbo-ambassadeur wordt vaak gevraagd om in gesprek te gaan met ministers en wethouders. Ook bezoeken zij vaak bijeenkomsten voor het mbo. Hoe leuk zou het zijn als dat een inwoner van Hof van Twente zou zijn! Jesse, heel veel succes.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle