zondag, 27 november 2022
spot_img
HomeNieuwsJeugdige Speurneuzen op avontuur in Enschede

Jeugdige Speurneuzen op avontuur in Enschede

Nieuw gratis doeboekje met speurtocht voor kinderen om Enschede te ontdekken

Herfstvakantie tip in Enschede voor echte speurneuzen! Vanaf nu is ereen gloednieuwe, gratis speurtocht door de binnenstad van Enschede verkrijgbaar voor kinderen vanaf 4 jaar. De route is ongeveer 1,5 kilometer lang en leidt langs bijzondere plekken in Enschede. Naast leuke vragen en opdrachten staan in het doeboekje ‘Op avontuur in Enschede’ ook allerlei tips en grappige weetjes. Zo kunnen niet alleen de kinderen, maar ook hun ouders (en opa’s en oma’s, tantes, ooms, oppassers en alle anderen) er nog wat van opsteken. Het boekje is onder andere af te halen bij Tourist Info Enschede aan de Langestraat 41.

Anderhalf uur op avontuur in Enschede

De route van ongeveer 1,5 kilometer leidt kinderen langs speelplekken en mooie muurschilderingen, maar leren ze ook over de geschiedenis van de stad. De speurneuzen volgen de aanwijzingen in het boekje ‘Op avontuur in Enschede’ op en verzamelen onderweg alle antwoorden. De route duurt ongeveer anderhalf uur. Na afloop kan het Enschede diploma worden uitgeknipt, welke achterin het boekje te vinden is. Speciaal voor alle nr. 1 Enschede kenners.

Nog niet klaar? In het boekje staan leuke puzzels, zoals een woordzoeker, doolhof en rebus. Geheel in Enschede-stijl. “Leuk voor thuis of voor als je na afloop wilt neerstrijken bij één van de Enschedese horecazaken. In het boekje hebben we ook allerlei tips vermeld”, aldus Bo Verhoef. Met deze speurtocht wil Enschede Promotie jonge inwoners van de stad laten kennismaken met de geschiedenis en mooie plekken van de stad.

Gratis verkrijgbaar

Het doeboekje is geschikt voor kinderen die in Enschede wonen, maar ook kinderen die op bezoek zijn in Enschede. Het doeboekje ‘Op avontuur in Enschede’ is vanaf nu verkrijgbaar bij Tourist Info Enschede, Sam Sam, Stoet, Boekhandel Broekhuis en Concordia. Het startpunt van de route is

bij Tourist Info Enschede aan de Langestraat 41. Kijk voor meer informatie op www.uitinenschede.nl/doeboekje.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle