woensdag, 17 augustus 2022
spot_img
HomeCultuurJoep Böllerman zoekt namen van Indische families in Goor

Joep Böllerman zoekt namen van Indische families in Goor

Goor – Joep Böllerman (78), zelf geboren en getogen Nederlander, had in Goor vele Indische vrienden en trouwde ook met een Indische vrouw. Hij stond daardoor als het ware midden in de Indische gemeenschap. In de jaren 50 kwamen er veel mensen uit Indonesië naar Goor. Gezinnen met kinderen die toen dezelfde leeftijd hadden als Joep. 

Joep voelde de drang om in kaart te brengen over welke families het gaat en waar in Goor deze mensen hebben gewoond. De meesten kent hij ook. Samen met zijn vriend Jerry Jacquet gingen ze aan de slag en na veel zoekwerk kwamen ze op 43 Indische families. Veel van hen woonden in ’t Gijmink. Deze wijk was vlak na de oorlog in aanbouw, zo ongeveer dezelfde tijd dat de Indonesiërs naar Nederland kwamen. Families die zich hier als eerste generatie rechtstreeks uit Indonesië gevestigd hadden. Het was indertijd voor Goor een vrij grote gemeenschap. Met name in ’t Gijmink viel dat op, omdat hij daar in die tijd zelf ook woonde. Tussentijds hebben families Goor verlaten, sommigen zijn er ook gebleven. Een deel van hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen wonen ruim 60 jaar na dato nog steeds in Goor. 

Er is een lijst met namen en ook van de straten waar die families gewoond hebben. Interesse? Stuur een e-mail naar joepbollermann@hetnet.nl dan stuurt hij u de lijst toe. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Cultuur

Laatste Nieuws