zaterdag, 25 maart 2023
spot_img
HomeZorgJOGG Campagne ‘Wij kiezen Groente en Fruit’ gestart in Delden

JOGG Campagne ‘Wij kiezen Groente en Fruit’ gestart in Delden

Hof van Twente – Maandag 24 oktober is op feestelijke wijze de campagne ‘Wij kiezen Groente en Fruit’ in Delden van start gegaan op de basisschool IKC Magenta. Ook basisschool Erve Hooijerinck neemt deel aan de campagne.

Gratis 1200 fruithapjes

Wethouder Hannie Rohaan, Mariël van Loenen directeur van IKC Magenta en Henk Abels, coördinator preventieakkoord /JOGG Regisseur) hebben om 10.00 uur samen met de groente en fruitmascotte ‘Wortel Willie’ de campagne ‘Wij kiezen groente en fruit’ gelanceerd. Zij werden getrakteerd op gratis fruithapjes van Groenteman Ronnie Weegink uit Delden. De leerlingen nemen deel mee aan een groente- en fruitquiz. De campagne loopt van 24 oktober tot 5 november.

Groente en fruit is lekker

Uit cijfers van de Kindermonitor 2021 blijkt dat 47% van de kinderen in Twente dagelijks groente en 68% dagelijks fruit eet. Ongeveer één op de zeven kinderen is te zwaar. 

‘De boodschap die we willen uitdragen met deze campagne is dat het eten van groente en fruit lekker, heel normaal en makkelijk is. Het hoort gewoon bij de dagelijkse eetpatroon. Je hebt groente en fruit nodig om gezond te zijn en te blijven’, vertelt preventiecoördinator Henk Abels van Salut. De 10 Twentse JOGG-gemeenten willen gezamenlijk inzetten op een campagne ‘Wij kiezen Groente en Fruit’. Vanuit het preventieakkoord, de Gezonde School en JOGG (Jeugd Gezonde Toekomst) aanpak stimuleert Hof van Twente gezond eten, drinken en voldoende bewegen. 

Twentse campagne

De Twentse campagne is gestart op maandag 24 oktober om 08.15 uur bij de Nutsschool in Oldenzaal. Hierbij was gedeputeerde Roy de Witte van de Provincie Overijssel aanwezig.

Meer informatie over de regionale campagne, kijk op www.JOGG.nl Voor vragen over de campagne in Hof van Twente stuur een mail naar henk@salut-welzijn.nl of bel naar 0547-26 00 53 (Salut). 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Zorg

Laatste Nieuws