dinsdag, 28 maart 2023
spot_img
HomeCultuurJohannes Vermeer bij culturele vereniging ’t Nut Delden

Johannes Vermeer bij culturele vereniging ’t Nut Delden

Afbeelding: Martijn Pieters 

Delden – Het Rijksmuseum in Amsterdam organiseert in samenwerking met het Mauritshuis Den Haag een bijzondere overzichtstentoonstelling over de 17e-eeuwse meester Johannes Vermeer. Met tenminste 28 schilderijen vanuit de hele wereld belooft dit de grootste Vermeertentoonstelling ooit te worden. In aanloop naar de tentoonstelling wordt onderzoek gedaan naar het leven en kunstenaarschap van Vermeer, zijn artistieke keuzes en beweegredenen voor zijn composities, als ook naar het maakproces van zijn schilderijen.

Het is inmiddels meer dan 30 jaar geleden dat er een dergelijke overzichtstentoonstelling plaatsvond. De tentoonstelling is te zien van 10 februari tot en met 4 juni 2023 in het Rijksmuseum te Amsterdam.

Nog nooit eerder zag u zoveel Vermeers bij elkaar. De collectie van het Rijksmuseum zelf omvat vier Vermeers, waaronder het wereldberoemde Melkmeisje. 

Speciaal voor deze tentoonstelling lenen musea en particulieren van over de hele wereld hun Vermeer-topstukken uit.

Op woensdagavond 8 februari om 19.30 uur in Stadscentrum het Parochiehuis te Delden, houdt Martijn Pieters, kunsthistoricus en bekend bij de leden van ‘Nut Delden’ vanwege zijn kennis van zaken en boeiende presentatie, een lezing over de bovengenoemde kunstschilder Vermeer. Voor u een prachtige voorbereiding om deze schitterende tentoonstelling in Amsterdam eventueel te bezoeken! Iedereen is van harte welkom.

Leden betalen € 10,00 p.p. Niet-leden betalen € 15,00 p.p. inclusief een drankje in de pauze.

Aanmelden vooraf is noodzakelijk tot zondag 6 februari via overboeking van het juiste bedrag naar rek.nr. NL 49 RABO 0313 3220 74 t.n.v. Nut Delden, o.v.v. ‘Vermeer’. Zonder tegenbericht is uw aanmelding geaccepteerd.

Inlichtingen: Geerdien Koorn, 074 3762759 of Maarten Hermanussen, tel. 06 53308949.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Cultuur

Laatste Nieuws