vrijdag, 30 september 2022
spot_img
HomeZorgJongerenwerk Salut

Jongerenwerk Salut

Hof van Twente – De schoolvakantie zit er op. Na een periode met veel sociale activiteiten en contacten, keren de meeste jongeren weer terug naar een leeromgeving. Het is een moment waarop er weer keuzes gemaakt moeten worden en dat is niet altijd even makkelijk. Want naast de leefwereld van school zijn er voor jongeren nog meer leefwerelden: thuis, op straat, de digitale wereld, (sport)verenigingen en een bijbaan.  

Signaleren 

Het jongerenwerk van Salut is aanwezig in de verschillende leefgebieden van jongeren en draagt bij aan een positief opgroeiklimaat. Jongerenwerkers Milou en Wesley van Salut zien wie er met wie omgaat, wat de sfeer en cultuur is van jongerengroepen, wat hun interesses en behoeften zijn, hoe jongeren in hun vel zitten en wat zij te horen krijgen van mensen in hun leefwerelden. “Wij leggen de verbinding tussen het leven van de jongeren op school, thuis en in de wijk om een helder beeld te krijgen wat hen echt bezig houdt. Hiervoor hebben wij naast het contact met jongeren ook contact met hun omgeving zoals ouders, scholen, zorgcoördinatoren, zorgprofessionals en wijkbewoners. Door het opbouwen van een vertrouwensband met jongeren kunnen wij ons als jongerenwerkers goed richten op preventie en vroeg signalering en acties ondernemen op zowel individueel als collectief niveau. Soms is een kort gesprek al genoeg”, aldus Milou en Wesley.  

Contact  

Heb je behoefte aan een gesprek met een van de jongerenwerkers, neem dan contact op voor een vrijblijvend (gratis) en vertrouwelijk gesprek. Voor vragen over jongerenwerk kijk op de website www.salut-welzijn.nl of stuur een mail naar info@salut-welzijn.nl of app 06-86 82 70 74, bel naar 0547-26 00 53. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Zorg

Laatste Nieuws