zondag, 27 november 2022
spot_img
HomeNieuwsDiepenheimJordy Scheggetman, wijkagent in Hof van Twente: “Sociale problematiek zichtbaarder door corona”

Jordy Scheggetman, wijkagent in Hof van Twente: “Sociale problematiek zichtbaarder door corona”

Markelo/DiepenheimJe laten zien en er zijn. Daar draait het om in het werk van Jordy Scheggetman, wijkagent in Hof van Twente. Als scheidsrechter bij de voetbal heeft hij veel contact met jongeren :“Ik hang niet met ze aan de bar, maar als er wat is, weten ze me te vinden.” En zodra het kan, houdt de wijkagent weer spreekuur in Markelo en Diepenheim.

Sinds maart 2020, dus toen de coronacrisis net begon, werd Jordy wijkagent in Markelo en Diepenheim. “Vooral tijdens de laatste lockdown groeiden de weerstand en irritatie,” zegt Scheggetman, “maar de mensen accepteerden de maatregelen wel. Ook al zijn er wel verschillen. Inwoners van Goor zijn van nature wat mondiger en kritischer dan inwoners van Markelo en Diepenheim.” 

Kletsen met de kinderen

Een wijkagent weet wat er leeft in de wijk. In de wijken van Jordy Scheggetman zijn dat vooral sociaal-maatschappelijke kwesties. Jordy: “Mensen die wat meer aandacht nodig hebben, eenzaamheidsproblematiek, burenruzies waar we moeten bemiddelen. Daarin is de invloed van corona merkbaar, dit soort zaken zijn nu zichtbaarder.” De meeste mensen kennen hun wijkagent wel. Loopt hij over straat, dan wordt er naar hem gezwaaid. “Ik ben herkenbaar en aanspreekbaar, daar werk ik bewust aan,” zegt Jordy. Gaat hij naar een basisschool voor een gesprek met de directeur, dan maakt hij ook tijd om vrij te kletsen met de kinderen. Soms houdt Jordy een praatje voor de klas. “Dat de kinderen mij zien, is goed voor later. Als ze me misschien eens nodig hebben.” 

Toen hij net begon in Hof van Twente, hield hij spreekuur in een Markelose en Diepenheimse supermarkt. Vanwege corona kon dit slechts één keer doorgaan, want hij wilde geen drukte in de winkel veroorzaken. “Dus ik hoop dat ik het spreekuur binnenkort weer kan oppakken, ” aldus de wijkagent. Een andere plek waar mensen Jordy tegen het lijf kunnen lopen, is bij Sportclub Markelo. Hier fluit hij voetbalwedstrijden van de jongens en meiden in de leeftijdsgroepen onder de 19 jaar. Omdat hij dat leuk vindt, maar ook omdat het een uitgelezen kans is contact te maken met deze lastig te bereiken doelgroep. Wel bewaakt hij zijn grenzen: “Ik ben niet hun vriend en ga niet met de jongeren aan de bar hangen. Maar als er wat is, weten ze me te vinden.” 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle