vrijdag, 3 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsKerstmarkt Delden na twee jaar afwezigheid weer terug

Kerstmarkt Delden na twee jaar afwezigheid weer terug

Zaterdag 17 december 15.00 – 21.00 uur

Delden – Twee jaar lang was er door corona geen kerstmarkt in Delden. Gelukkig kan het dit jaar weer doorgaan en wel op zaterdag 17 december van 15.00 tot 21.00 uur. De Langestraat zal weer winterse sferen uitstralen door de feestelijk verlichte kerstkramen en versierde kerstbomen langs de weg, glühwein en warme chocolademelk. 

In 2017 was er een nieuwe opstelling bedacht voor de marktkramen en deze wordt ook dit jaar weer gehandhaafd. Bijna alle marktkramen zullen op de Langestraat rug aan rug staan, in het midden van de straat. Hierdoor zijn de winkels, die eveneens hun deuren open houden, een stuk makkelijker toegankelijk. Naast de ruim 70 marktkraampjes is er muziek, met een muziekgezelschap en vele kerstkoren. Voor de kleintjes is er traditiegetrouw de draaimolen maar dit keer ook een kerstpoppenkast met doorlopende voorstelling! 

Preuverie en houtkunstenaar 

Nieuw dit jaar is een ‘preuverie’ op het Ressingplein waar een professionele kok zijn kookkunsten zal tonen en de heerlijkste hapjes worden aangeboden. Lokale ondernemers laten de bezoekers er ruiken en proeven aan het échte ambacht. Een houtkunstenaar laat zijn handigheid zien met de kettingzaag en terwijl de houtsnippers je om de oren vliegen, komt er een waar houten kunstwerk te voorschijn. Tot slot is er voor de die-hards weer een kerstmarkt-after-party bij zowel Eetcafé de Burgemeester als bij Brasserie de Zwaan. Vanaf La Patou tot aan De Zwaan kunt u in de Langestraat en zijstraten genieten van de enige, echte, gezelligste, heerlijkste kerstmarkt van het oosten. U komt toch ook?   

De Kerstmarkt wordt aangeboden door de leden van de Deldense Ondernemers Vereniging

Foto: Wijnand Kristiaans

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle