donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsKeurslagerij Brummelhuis uit Hengevelde bekroond met 3x goud 

Keurslagerij Brummelhuis uit Hengevelde bekroond met 3x goud 

Arnhem/Hengevelde – Keurslagerij Brummelhuis is op 15 oktober tijdens de nationale vakwedstrijd Arnhem Rookworststad 2022 in de prijzen gevallen. De rookworsten grof en fijn en de ‘Smokey cheese worst‘, een rookworst gevuld met oude kaas en omwikkeld met ontbijtspek, zijn tijdens de keuring bekroond met goud. 

De keuring

Jaarlijks worden vele honderden rookworsten gekeurd door vakkundige juryleden afkomstig uit diverse disciplines in de slagersbranche, zoals slagers, slagerijdocenten en specerijenkeurmeesters. Zij controleren onder andere op kleur, geur, smaak en uiterlijk, op zoek naar die ene rookworst zonder ‘imperfecties’. 

De bekroonde rookworsten zijn met hoge scores beloond, waardoor Ignaat Brummelhuis drie bekers voor goud mocht ontvangen. 

Ambachtelijk en populair

‘Gelderse’ rookworst is een populair slagersproduct die door veel ambachtelijke slagers in Nederland zelf wordt gemaakt. Hoewel een rookworst standaard van varkensvlees wordt gemaakt, zijn er ook alternatieven, zoals rund, kip of wild. De rookworst is een blijvend populair product in Nederland.

Hoogste waardering

De organisatie van Arnhem Rookworststad organiseerde de nationale vakwedstrijd voor de 48e keer en geniet een groeiende populariteit bij slagers in heel Nederland. Een kampioenschap vanuit deze nationale vakwedstrijd ontvangt aanzien in de slagersbranche en bij de consument. Wanneer je door deze keuring komt mag je met recht zeggen dat je een zeer hoge kwaliteit rookworst maakt. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle