vrijdag, 9 december 2022
spot_img
HomeLifestyleKinderspeelmiddag en dorsdag bij Museumboerderij Wendezoele

Kinderspeelmiddag en dorsdag bij Museumboerderij Wendezoele

Ambt Delden – De komende herfstvakantie zijn er weer verschillende activiteiten voor jong en oud bij Museumboerderij Wendezoele. 

Woensdagmiddag 19 oktober organiseert de Wendezoele weer een ouderwets gezellige kinderspeelmiddag. Kinderen en ouders kunnen vanaf 13.30 uur terecht bij de Museumboerderij om samen te spelen en te genieten van alles en iedereen.

Het programma staat weer vol met leuke spelletjes en bezigheden, zoals knikkeren, tollen, blikgooien, koekhappen, marshmallows roosteren, klos slingeren, eierlepelrace, hoefijzer werpen, kazenspel, knutselen, nestkastjes maken en genieten of griezelen van een echte heks die spannende dingen laat zien en doet met de dappersten …! Of wil je gewoon naar andere mensen kijken en lekker zelf op het erf spelen. Het kan allemaal. Natuurlijk worden er weer pannenkoeken gebakken en zijn er ijsjes uit de ijscokar. Als het weer wat minder is dan is er binnen (in het Spieker) of op de Delle genoeg te doen. Een kinderspeelmiddag op de Wendezoele is altijd een succes voor kinderen met hun ouders of oma en opa’s.

Zaterdag 22 oktober wordt het graan dat in de zomer is gemaaid, met een antieke dorsmachine gedorst. Ook zullen er oude ambachten worden gedemonstreerd. Na het dorsen wordt het graan geschoond en gemalen. Net zoals vroeger mag het hele gezin, van jong tot oud meehelpen met het dorsen. Het dorsen kan alleen plaatsvinden bij droog weer. Bij twijfel raden we u aan om op de website van de wendezoele, www.wendezoele.nl te kijken of het evenement doorgaat.

De Wendezoele is in de herfstvakantie geopend van woensdag 19 tot en met zondag 23 oktober van 13.30 tot 17.00 uur. Entree volwassenen € 4,- en kinderen tot en met 12 jaar € 1,-. De allerkleinsten tot 4 jaar hebben gratis toegang.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws