vrijdag, 9 december 2022
spot_img
HomeNieuwsKlaproos wordt doorgegeven

Klaproos wordt doorgegeven

Op vrijdag 11 november a.s. houdt Erve Hooyerinck om 11.00 2 minuten stilte om onze Canadese en Britse bevrijders te eren.  We zijn gevraagd vanuit Canada om de klaproos door te geven. Dit is het symbool van alle gevallenen in alle oorlogen. 

“Onze school heeft een film gemaakt die a.s. donderdag in op Canadese scholen en bij alle regimenten wordt uitgezonden in het kader van de 11 dagen Canadese Remembrance Day vieringen. Aan de film hebben onze leerlingen, onze burgemeester, mevrouw Nauta en een Nederlandse soldaat (oud-leerling), de attache van het Canadese leger in de Benelux en leden van het Royal Canadian Legion Branch 005 uit Lochem meegewerkt.  In de film leggen ze samen poppies ( klaprozen) bij Deldense monumenten. De film is door een ouder van school gemaakt. De film wordt voorafgegaan door een korte speech van President Trudeau”, aldus Willemijn Visser, leerkracht van groep 5.

Op vrijdag wordt de film in alle klassen tussen 10.30 uur en 11.00 uur vertoond, gevolgd door 2 minuten stilte. Daarna is er een quiz-spel voor de hogere klassen.

Klik hier voor het filmpje dat is opgenomen en vrijdag ook op TV komt in Canada.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle