woensdag, 29 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsKledinginzameling voor Stichting Paardrijden Gehandicapten

Kledinginzameling voor Stichting Paardrijden Gehandicapten

Hof van Twente – In week 28/29 en wel van 15 tot en met 20 juli 2021 wordt er in de Gemeente Hof van Twente door de VPGO (Vereniging Paardrijden Gehandicapten Oost) gebruikte kleding ingezameld, ten behoeve van het paardrijden met beperkingen.

De Stichtingen Paardrijden Gehandicapten Rijssen, Holten en ‘t Leijerweerd te Enter hebben er geweldig veel belang bij dat er veel gebruikte kleding, huishoudelijk textiel en gebruikte schoenen worden ingezameld. De opbrengst van de inzameling van gebruikte kleding wordt namelijk verdeeld onder de Stichtingen Paardrijden Gehandicapten in Oost-Nederland, waaronder ook de bovengenoemde Stichtingen. Door de opbrengst van deze kledinginzameling zijn wij in staat het financieel mogelijk te maken dat ruiters en amazones bij onze Stichting kunnen paardrijden.

Paardrijden voor ruiters met een beperking is niet alleen sport en vrijetijdsbesteding, maar ook een vorm van therapie. Het paardrijden van deze jonge mensen gebeurt onder verantwoordelijkheid van een speciaal opgeleide instructrices. Naast het plezier dat velen eraan beleven is het ook belangrijk voor veel gehandicapten dat zij lichamelijk actief blijven. Paardrijden wil ook zeggen: concentreren van en reageren met je hele lichaam. Paardrijden trekt de aandacht van het eigen probleem en richt zich op anderen en dieren, vaak resulterend in grote vriendschap met paard en pony.

Soms is de overstap naar paardrijden nogal groot. Hierbij is de hulp nodig van valide medemensen. Soms ontbreken de middelen. Het paardrijden is een enorme kans binnen de mogelijkheden van gehandicapten.

De VPGO is hierbij een uitstekend instrument. Zij overkoepelt Stichtingen in Oost-Nederland, die goedgekeurd zijn om te rijden met gehandicapten.

Hoofddoel is: het laten paardrijden van gehandicapten op verantwoorde wijze. De VPGO adviseert en steunt haar leden waar mogelijk, dus vooral financieel.

Dit laatste is vooral mogelijk via een goed georganiseerde kledingactie. Alle ingezamelde goederen krijgen een herbestemming. De VPGO verdeelt de opbrengst onder de aangesloten Stichtingen, waaronder bovengenoemde Stichtingen. Hiervan vindt u de naam op de inzamelingszak, die van 12 tot en met 15 juli 2021 in de kernen Delden, Ambt Delden, Bentelo, Goor en Markelo huis aan huis verspreid wordt.

Wilt u de aangeboden zak vullen met overtollig geworden kleding en niet meer te gebruiken schoenen? Als u de goed gevulde zak aan de straat zet op de dag die op de zak staat, dan wordt deze door de inzamelaar van de VPGO opgehaald.

Zakken niet opgehaald? Bel dan onze contactpersoon S.P.G.’t Leijerweerd: tel. 06-51553422.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle