dinsdag, 7 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsKniepertjes bakken voor Tour Du ALS

Kniepertjes bakken voor Tour Du ALS

Bentelo – Op 18 december wordt er fanatiek Kniepertjes gebakken voor Stichting ALS Nederland. Een actie om geld in te zamelen voor het goede doel. Team ‘Strijders tegen ALS’ doet mee aan de 10e editie van de Tour du ALS op 9 juni 2022. Tijdens dit evenement gaat zij in Frankrijk de Mont Ventoux beklimmen. 

Wat is de Tour du ALS?

Een sportief evenement waarbij ieder jaar ongeveer 500 deelnemers wandelend, fietsend of rennend de Mont Ventoux gaan beklimmen samen met of voor patiënten. Het doel? Geld en aandacht krijgen voor de dodelijke spierziekte ALS. Tijdens deze ziekte zwakken de spieren af in het lichaam met als oorzaak dat de zenuwen in het ruggenmerg en hersenen afsterven. Zoals u begrijpt, een slopende en dodelijke ziekte voor zowel de patiënten en nabestaanden.

Onder de teamnaam ‘Strijders tegen ALS’ gaan de teamgenoten de berg op. Het team bestaat uit de nichten en neef Esther, Judith, Lisette, Rick en Eline en Kristel Wassink. 

De reden dat zij meedoen is omdat zij het allen van dichtbij meemaken en zij deze ziekte onder de aandacht willen brengen. Zonder geld is er geen onderzoek en zonder onderzoek komt er geen oplossing voor deze ziekte. Afgelopen editie hebben enkelen van hen al meegedaan, maar dit jaar staan zij opnieuw aan de start. 

Om geld in te zamelen zullen zij Kniepertjes bakken op 18 december in Bentelo. De opbrengst van deze actie gaat volledig naar het goede doel en hiermee hopen zij hun steentje bij te dragen aan het onderzoek. 

Wilt u Kniepertjes bestellen?

Dat kan via e-mail strijderstegenals@outlook.com 

Wilt u geen Kniepertjes, maar wel doneren? Dat kan via de pagina: www.tourduals.nl/team/strijders-tegen-als.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle