zondag, 5 februari 2023
spot_img
HomeCultuur‘Koelefair’ in de Kösterskoele

‘Koelefair’ in de Kösterskoele

Markelo – Het bestuur van het openluchttheater de Kösterskoele in Markelo houdt op zondag 19 september voor de 13e keer een streek- en brocantemarkt, de ‘Koelefair’. Deze markt vindt plaats in het openluchttheater van 11.00 tot 17.00 uur. De entree en parkeren zijn gratis. 

Tijdens de markt worden verschillende eigentijdse streekproducten uit Markelo en omgeving gepresenteerd. Hierbij kan onder andere  gedacht worden aan de meelprodukten van de Molen van Buursink. Ook zal er paling worden gerookt tijdens de fair. Maar wat dacht u van jam gemaakt van vruchten of pompoenen, boerderij-ijs of de eigengemaakte wijn of een kraam waar ambachtelijk spek wordt bereid. Chocolade, olijven, pindakaas, eigen gebrouwen bier, dit alles kan allemaal in de Kösterskoele.

Naast vele streekprodukten is er ook een mooie brocante markt, van hele ouderwetse spullen tot klassiek en modern. Vele hobbyisten zullen hun hobby presenteren. Hierbij kan gedacht worden aan kaarten maken, sierraden maken, diamond painting, creaties met vilt, kleding voor groot en klein, houtsnijden, kransen maken, enzovoort, enzovoort. 

Maar ook is er een tentoonstelling van foto’s, schilderijen en zijn er demonstraties zoals ‘dookrol’n’ welke verzorgd worden door museumboerderij Eungs Schöppe. En natuurlijk wordt de inwendige mens niet vergeten.

Kortom genoeg vertier voor iedereen in het openluchttheater de Kösterskoele.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Cultuur

Laatste Nieuws