zondag, 3 juli 2022
spot_img
HomeLifestyleKoken met de groente van de maand

Koken met de groente van de maand

December : Kool

Een nadeel van groente uit eigen tuin is dat het vaak niet schoon is vanwege opspattend regenwater en grond. Sommige mensen houden van een grondsmaak, maar dat je de zandkorrels hoort knarsen tussen je tanden is niet fijn. Goed wassen is dus belangrijk. Kolen zoals broccoli groeien ruim boven de grond, waardoor en weinig grond aan zit. Een keer goed afspoelen, volstaat doorgaans. Hetzelfde geldt voor sperziebonen, waarvan de meeste moestuiniers ongetwijfeld nog een voorraadje in de vrieskist zullen hebben. Wil je zelf eens sperziebonen of broccoli telen? Dat kan! Bij zadenwinkels zoals bijvoorbeeld Pets&Co aan de Kortestraat te Delden zijn zaden verkrijgbaar. In Delden liggen meerdere complexen met volkstuinen langs de Rondweg, aan de Cramersweide, aan de Sportlaan en langs het rode Fietspad bij Erve Hooijerink. Voor slechts een klein bedrag kunt u al een stukje grond huren vanaf circa 75 m². Meer informatie is te vinden op www.volkstuindelden.nl. De groenten uit dit recept en ander groente en fruit zijn ook gewoon te koop bij de plaatselijke groentewinkels van Ronnie Weegink in Delden of Wiemerink in Goor.

Penne met broccoli, kerstomaatjes en sperziebonen

Ingrediënten

250 gram of meer kerstomaatjes 

Olijfolie, peper en zout 

250 gram mascarpone en een potje pesto rosso 

theelepel gedroogde basilicum 

400 gram sperziebonen en 1 stronk broccoli 

400 gram penne en 100 gram geraspte Parmezaanse kaas 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de tomaatjes. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de gehalveerde tomaatjes hierop. Meng de olijfolie met wat peper en zout  en druppel dit over de tomaten. Bak ze ongeveer een kwartier. 

Roer in een kom de mascarpone, basilicum en de pesto door elkaar. Houd het lege potje even apart. Kook in een bodempje water de sperziebonen in een minuut of 10 gaar en in een andere pan de  broccoli in een minuut of 5. Kook ondertussen in een andere pan de penne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in gezouten water. Giet af, waarbij je het pestopotje vult met het kookwater. Giet dit water over in het mascarponemengsel en roer er door. 

Meng het mascarponemengsel, de pasta en groente in een ingevette ovenschaal en schep hier de tomaatjes voorzichtig door. Bestrooi het geheel met de geraspte kaas en plaats de schotel nog ongeveer een kwartier in de oven.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws