donderdag, 18 augustus 2022
spot_img
HomeNieuwsKoningsdag Hof van Twente 2021

Koningsdag Hof van Twente 2021

Hof van Twente – Koningsdag in Hof van Twente in coronatijd is alles behalve een feestdag. In alle kernen werd er wel iets georganiseerd voor volwassenen of voor de jeugd, maar van een feestdag was allerminst sprake. In sommige kernen was een oproep gedaan om je balkon of tuin te versieren maar veel verder dan de vlag uithangen, kwam men op de meeste plaatsen niet. In Bentelo was nog enig vertier op het sportpark en de vele fietsers, motorrijders en brommerrijders stopten bij cafe Spoolder voor een hapje en een drankje.

In Hengevelde ging het er ongeveer even wild aan toe als in Bentelo. Ook vele fietsers, brommer en motorrijders, die stopten voor een ijsje of een koel drankje. Vele Hengevelders hadden wel de moeite genomen om te vlaggen voor Zijne Majesteit.

Door naar Diepenheim. Ook daar hetzelfde beeld als in de twee vorige kernen. Maar op deze zonovergoten dag heeft iedereen er waarschijnlijk massaal voor gekozen om in de tuin te zitten en lekker te barbecuen of iets af te halen.

In Markelo waren vrijwel de meeste fietsers gespot, maar ook veel mensen in de cabrio of met de motor of een solextoer. Wat duidelijk was dat iedereen in ieder geval iets van deze mooie lentedag wilde meepikken.

In Goor, waar de meeste inwoners toch bekend staan als echte feestgangers was het ook erg rustig en de aanblik van lege terrassen is hopelijk na vandaag weer voor lange tijd voorbij. De Gorenaren hingen ook massaal de nationale driekleur met wimpel aan de gevel.

De laatste kern is Delden. Eindelijk oranje uitgedoste mensen! Het bestaat nog. Het was een groep die deel had genomen aan de Horeca Delden Dinner toer langs 8 horecazaken in Delden. Het had fantastisch gesmaakt en het was heel gezellig maar wel erg veel volgens een van de oranje-aanhangers.

Op naar Koningsdag 2022 met hopelijk weer volle terrassen en een uitbundig oranje feest in elke kern!

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle