zondag, 27 november 2022
spot_img
HomeNieuwsKoninklijke onderscheiding voor Alice Olde Reuver of Briel

Koninklijke onderscheiding voor Alice Olde Reuver of Briel

Toespraak door burgemeester Nauta ter gelegenheid van het afscheid van de gemeenteraad op 29 maart 2022 in het gemeentehuis van Hof van Twente

Mevrouw Olde Reuver of Briel, beste Alice, uw politieke loopbaan begon gelijktijdig met die van de heer Elbert in de gemeenteraad van Diepenheim. Na ongeveer een jaar werd u benoemd tot wethouder in de gemeente Diepenheim en heeft u ook uw steentje bijgedragen aan de gemeentelijke herindeling van de vijf voormalige gemeenten. Na een onderbreking van ruim 9 jaar stelde u zich verkiesbaar voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2010. Met succes.

U heeft als fractievoorzitter uw sporen verdiend. U staat erom bekend dat u zich tot in de puntjes voorbereid op elke raadsvergadering en met precisie uw commentaar op de voorstellen naar voren brengt. Bij tijd en wijle brengt u portefeuillehouders tot wanhoop wanneer u kunt aantonen dat er tegenstrijdigheden in een voorstel zitten of u net die ene vraag stelt waarop geen direct antwoord te geven is. Uiteraard kan een dergelijke detaillering ook een valkuil vormen voor een raadslid dat op de hoofdlijnen dient te controleren, maar u werd dat nooit kwalijk genomen. Bovendien bent u bekend komen te staan als iemand die weliswaar specialisaties heeft, maar ook op breed terrein haar inbreng kan leveren.

Voor uw raadslidmaatschap gedurende, bij elkaar opgeteld bijna 15 jaar, mag ik u namens Zijne Majesteit de Koning eren met een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Van harte gefeliciteerd en ook voor mevrouw Olde Reuver of Briel graag een warm applaus.

Geachte aanwezigen, lieve mensen, U zit te popelen om te feliciteren, dat voel ik. Ik dank ook u, want zonder thuisfront kunnen raadsleden nooit hun werk doen. Het thuisfront is geduldig, is verdraagzaam en is trots. Dank daarvoor. Graag dank ik nogmaals de vertrekkende raadsleden voor hun werk en inzet. Ik zal u gaan missen, maar weet dat ik u echt nog wel ga zien.

En nu is het tijd voor felicitaties en sluit ik dit formele deel van de vergadering.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle