maandag, 6 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsGoorKoninklijke onderscheiding voor Geert Wolff

Koninklijke onderscheiding voor Geert Wolff

Goor – Het School- en Volksfeest in 1989 was voor een aantal Gorenaren aanleiding om te experimenteren met een radio-uitzending tijdens het feestweekend. Onder de noemer Schoolfeestradio. Het betrof een illegale zender die door de politie uit de lucht werd gehaald. Dat leidde er toe dat vanaf 1990 werd nagedacht over een lokale omroep en in december van datzelfde jaar werd een officiële oprichtingsakte getekend. De allereerste legale radio-uitzending vond plaats op de vooravond van het School- en Volksfeest 1991 en werd officieel ingeluid door de toenmalig burgemeester van Goor, de heer Van der Zwaag. 

Geert Wolff was vrijwilliger van het eerste uur.

Het gehele weekend werd verslag gedaan van de festiviteiten die in het Goorse centrum plaatsvonden, uiteraard afgewisseld met muziek. Geert Wolff verzorgde de techniek. De studio bevond zich toen op de bovenverdieping van ‘Ons Huis’ in de Wheeme. Een kleine voorloper van de huidige Reggehof waar de lokale omroep vanaf de opening in 1994 ook een mooi onderkomen kreeg met mooie voorzieningen. 

De omroep bestaat inmiddels 31 jaar en dat betekent dat hij zich ook al 31 jaar inzet voor de lokale omroep. 

Hofstreek Omroep is een omroep die inmiddels is uitgegroeid tot een gewaardeerd radio- én tv-station voor heel Hof van Twente. Alhoewel de fusie met Twickelstad FM destijds als gevolg van de gemeentelijke herindeling wel wat voeten in aarde had. 

Burgemeester Nauta roemt Geert Wolff om zijn bevlogenheid, zijn kennis en kunde maar ook zijn sociale hart zijn een voorbeeld voor de vele vrijwilligers die zijn gekomen en soms ook weer zijn gegaan.

“Jij hebt niet alleen oog het vele werk dat gedaan moet worden om de uitzendingen tot een succes te maken maar ook voor de mensen om je heen. Jij verricht je werk veelal achter de knoppen en achter de camera. Vrijwel nooit of misschien wel nooit voor de camera of microfoon en daardoor veelal onzichtbaar voor het grote publiek. Toch ben je er altijd. Ook wethouder Scholten en de rest van het college maar ook de raadsleden zullen dat beamen na al die keren dat ze hier al in de studio zijn geweest voor een bijdrage aan één van de programma’s. Ook jij bent ongetwijfeld reuzetrots op de nieuwste aanwinst van jouw omroep, de mobiele studio die door een financiële bijdrage uit het Schoolfeestfonds en door sponsoring gerealiseerd is. Ik vermoed dat deze mobiele studio ook jouw werkplek zo af en toe of met regelmaat zal zijn. Geert, jouw bevlogenheid voor de Goorse gemeenschap heb je niet bewaard tot er in die jaren negentig een lokale omroep ontstond. Ruim daarvoor al zette jij je in voor vermaak voor de inwoners van Goor. Als vrijwilliger, maar ook als bestuurslid, penningmeester en voorzitter zelfs, van het vroegere Goor in de Bocht. Midden of eind jaren zeventig moet dat zijn geweest tot begin jaren negentig. Goor in de Bocht, een sociaal-culturele jongeren werkgroep die o.a. film-, disco-, en cabaretavonden organiseerde, maar ook het jaarlijkse houtdorp en sportieve activiteiten voor basisschooljeugd. 

Beste Geert, ik vind het fantastisch wat jij allemaal al gedaan hebt voor onze inwoners en hoop dat je nog jarenlang plezier zult beleven aan het omroepgebeuren en de omroep aan jou. Jij bent vanuit de omroep vaak getuige geweest van momenten waarop ik bevlogen inwoners in het zonnetje mag zetten. Nu mag ik jou in een Koninklijk zonnetje zetten. Zijne Majesteit de Koning heeft jou namelijk benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Welverdiend en van harte gefeliciteerd met jouw benoeming Geert”, aldus burgemeester Nauta. Foto: Hofstreek Omroep

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle