zaterdag, 26 november 2022
spot_img
HomeNieuwsKoninklijke onderscheiding voor Gerda Bruins

Koninklijke onderscheiding voor Gerda Bruins

Toespraak door burgemeester Nauta ter gelegenheid van het afscheid van de gemeenteraad op 29 maart 2022 in het gemeentehuis van Hof van Twente

Niet alleen de gemeente, maar ook de gemeenschap die wij hier samen zijn, Mevrouw Bruins, beste Gerda. Sinds 1999 raadslid, eerst in de toenmalige gemeente Markelo. De politiek is u met de paplepel ingegoten. Een vader die wethouder in Markelo is geweest. Een broer lange tijd in de provinciale politiek. In Tubantia van 4 december 2021 las ik een mooi artikel over u. “Mijn vader liet mij altijd zijn algemene beschouwingen uittypen. Veertien jaar was ik. Tijdens de raadsvergaderingen zat ik op de publieke tribune, omdat ik niet alleen wilde typen, maar ook wilde weten hoe het afliep. Die betrokkenheid is al die jaren niet minder geworden, alleen maar groter.

Sinds de gemeentelijke herindeling in 2001 maakt u deel uit van de gemeenteraad Hof van Twente en bent u bovendien al die jaren ook fractievoorzitter voor de VVD fractie.

U heeft ervoor gekozen u niet herkiesbaar te stellen voor de onlangs gehouden verkiezingen. Na 23 jaar is het voor u mooi geweest. U heeft al die jaren heel veel tijd gestoken in uw raadslidmaatschap en het fractievoorzitterschap. U heeft uw taak met verve verricht. Ik heb veel waardering voor uw kritische houding, maar ook voor de signalen die u gaf als zich ergens problemen zouden kunnen voordoen of voordeden. U bent een verbinder en een kartrekker. U nam initiatief voor gezamenlijk overleg. Praten met en niet praten over.

De gangen en de raadszaal worden stiller. Al van verre was uw onmiskenbare stem en schaterlach te horen. De nazit zal minder gezellig worden, om nog maar te zwijgen van de raadsexcursies.

Mevrouw Bruins, beste Gerda, 23 jaar raadslidmaatschap is niet niks. Het zal wennen zijn om niet dagelijks meer met de politiek bezig te zijn. Ik ken een wethouder die dat nu al kan bevestigen. Maar als geboren en getogen Markeloër blijf je ongetwijfeld betrokken bij wat er speelt in onze gemeenschap. En inmiddels is ook de volgende generatie, in persoon van dochter Elles, actief in de politiek.

Niet alleen de gemeente, maar ook de gemeenschap die wij hier samen zijn, is jou veel dank verschuldigd. Ik vind het bijzonder eervol dat ik jou namens Zijne Majesteit de Koning mag melden dat je bent benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Van harte gefeliciteerd en graag een welverdiend applaus voor Gerda Bruins.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle