zondag, 27 november 2022
spot_img
HomeLifestyleKunst boven de mand

Kunst boven de mand

Hof van Twente – Dit is Bobbi en Bobbi houdt van kunst. Abstracte kunst. Met veel blauwtinten net als haar blauwe mand! Haar baasjes kozen dit werk van Onne Pottinga, Abstract nr. 2 uit de collectie van de Kunstuitleen Hof van Twente.

Ze zijn in leeftijd verreweg de jongste leners van de Kunstuitleen: Jelle en Charell, sinds enkele jaren woonachtig in Goor, samen met hond Bobbi. Jelle wist al wel van het bestaan van de Kunstuitleen, maar was er nog nooit geweest. Tot ter sprake kwam dat ze toch echt iets moois op een nog lege muur wilden hebben. Goed voorbereid bezochten ze begin dit jaar op een zaterdagochtend de Kunstuitleen. Eenmaal in de Kunstuitleen was er nog veel meer moois om even te bekijken. Maar hun eerste keuze stond vast: het grote werk van Pottinga.

“Wat leuk en aantrekkelijk is: we kunnen dit werk lenen voor zes maanden, en kregen de aanbieding die op de nieuwe flyer staat: de eerste drie maanden lenen we gratis.” vertelt Charell. “We zijn al een tijd op zoek naar iets op de muur in onze huiskamer. Wat we daar wilden ophangen, moet wel van een flink formaat zijn. Een poster zou kunnen, maar we houden allebei van abstracte kunst én van kleur. Ons interieur is ook kleurig. En een echt kunstwerk is gewoon mooier en meer speciaal. Kunst kopen is een hele stap, want wat is echt passend in je huis, wat is langere tijd mooi om naar te kijken. Bovendien is kunst kopen vaak prijzig. Dan is kunst lenen een goede mogelijkheid om je smaak in kunst te ontdekken, op je gemak te kunnen kiezen, desnoods nog eens te wisselen. En dat allemaal heel betaalbaar, voor € 52 per jaar leen je al een kunstwerk. Wij vinden het voor ons echt een ideale manier om te genieten van kunst”.

Bobbi is in elk geval heel content met het kunstwerk boven haar mand!

De hele collectie is te bekijken via www.kunstuitleenhofvantwente.nl/collectie.

De beschikbare collectie is te zien tijdens de openingstijden:

vrijdag van 16.00 tot 20.00 uur en zaterdag  van 10.30 tot 12.30 uur.

De Höfte 9 in Goor (boven de bibliotheek van Goor).

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws