woensdag, 8 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsKunstuitleen voor iedereen

Kunstuitleen voor iedereen

Hof van Twente – Wist je dat het heel betaalbaar is om een mooi kunstwerk aan je muur te hebben? Voor particulieren en bedrijven heeft Kunstuitleen Hof van Twente van alles beschikbaar. Heb je nog een lege plek aan de muur, vul die dan op met een kunstwerk dat je mooi vindt, dat je raakt. 

Volledig gerund door vrijwilligers

Stichting Kunstuitleen Hof van Twente bestaat al 33 jaar en beheert een kunstcollectie van zo’n 400 kunstwerken, volledig gerund door een 20-tal vrijwilligers en een bestuur. Zij geloven in motivatie door inspiratie en vinden dat iedereen het effect en de warmte van kunst moet kunnen ervaren voor een betaalbare prijs. Ook de kunstenaars krijgen op deze manier extra waardering en een kleine vergoeding voor hun werken. 

De collectie

De collectie bestaat uit kunstwerken van professionele kunstenaars uit de regio. Deze kring van kunstenaars wordt regelmatig uitgebreid en de werken worden vaak vervangen door nieuwe, zodat je altijd een ruime keuze hebt. Vanzelfsprekend is steeds maar een deel van de kunstwerken dat op de site wordt getoond aanwezig, maar je kunt er altijd een reserveren. Je krijgt dan per email bericht zodra het kunstwerk voor jou beschikbaar is.  

Zo vaak ruilen als je wilt

Op de eerste verdieping van de Bibliotheek Hof van Twente aan de Höfte 9 in Goor of op de website www.kunstuitleenhofvantwente.nl  kun je selecteren op kunstenaar en een mooi schilderij uitzoeken. Heb je er na een tijdje genoeg van dan kun je het zo omruilen voor een andere want dat mag zo vaak als je wilt. Om de omloop in de collectie te bevorderen, is de maximale leentijd 6 maanden.

Voor particulieren en bedrijven

Wil je één kunstwerk lenen dan heb je die al voor € 52,00 per jaar. Voor elk volgend kunstwerk betaal je € 36,00 per kunstwerk per jaar. Voor bedrijven is voor het eerste werk 

€ 100,00 per kunstwerk per jaar en een eventuele tweede of derde kost € 60,00  per kunstwerk per jaar. Kunstwerken zijn te reserveren tijdens de openingstijden of per e-mail. 

Cadeaubon voor Sint of met Kerst

Wil je iemand een keer een echt origineel cadeau geven? Geef dan een cadeaubon voor een abonnement op de Kunstuitleen. Tijdens de openingsuren van de bibliotheek kun je bij het bureau van de Kunstuitleen een bon halen. Deze kost minimaal € 26,00 voor een abonnement van zes maanden. Of profiteer zelf van de waardebonactie: drie maanden gratis een kunstwerk lenen of € 13 korting op een jaarabonnement! 

Verkoop van kunstwerken

Veel van de kunstwerken zijn ook te koop, de prijs staat achterop het kunstwerk vermeld. Wil je een kunstwerk kopen, maar is deze nog uitgeleend, dan krijg je het kunstwerk zodra de leenperiode verstreken is. De Kunstuitleen Hof van Twente is geopend op vrijdag van 16.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.30 tot 12.30 uur. Bij inschrijving graag even een geldig legitimatiebewijs meenemen. Contante betalingen zijn om veiligheidsredenen niet mogelijk. E-mail info@kunstuitleenhofvantwente.nl. 

PR-vacature

Wil je als vrijwilliger werken bij de Kunstuitleen? Dat treft want er is een leuke vacature voor PR-ondersteuning voor drie uur per maand. Kijk op https://salut-welzijn.nl/vacatures/goor/kunstuitleen-hof-van-twente-zoekt-ondersteuning-bij-de-pr/ voor de gehele vacaturetekst.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle