woensdag, 5 oktober 2022
spot_img
HomeNieuwsDeldenLa Vie Uitvaartbegeleiding: Net even anders!

La Vie Uitvaartbegeleiding: Net even anders!

Delden – Martine Hofstede (45) heeft een interessante switch gemaakt: van allround ambulant kapster naar uitvaartbegeleidster. Daarbij heeft ze haar onderneming ‘La Vie’ genoemd en wel om de volgende redenen: “De dood hoort bij het leven, daar kan niemand omheen. Waarom niet het laatste stukje van iemands leven, net als andere speciale hoogtepunten, toch een soort van vieren? Het is ongelooflijk waardevol om een afscheid van een dierbare zo persoonlijk mogelijk neer te zetten. Een daadwerkelijke weerspiegeling te laten zijn van hoe deze persoon bij leven was. Er zijn oneindig veel mogelijkheden om dat te doen, maar men weet dat vaak niet.” En daar wil Martine de mensen juist graag kennis mee laten maken.

Denken in oplossingen

De verschillen met het kappersvak zijn volgens Martine helemaal niet zo groot. Het sociale aspect is in beide beroepen sterk aanwezig. “Je moet kunnen luisteren, aanvoelen wat mensen willen en advies geven over wat er allemaal mogelijk is. Ik zie daarin echt wel overeenkomsten met het kappersvak”, aldus Martine. Al langere tijd speelde het idee om iets in de uitvaartbegeleiding te gaan doen. Toen haar moeder vorig jaar in het begin van de coronatijd overleed, wist ze met haar familie toch een warm en passend afscheid te organiseren. “Door te denken in oplossingen was er ondanks beperkende maatregelen toch van alles mogelijk. Ik denk dat daar ook mijn kracht ligt. Ik kijk vooral naar wat er wél kan.”

Martine wil graag vernieuwend zijn. “Het is niet niks, een overlijden van een dierbare. Maar mensen denken toch vaak dat het op de traditionele manier moet verlopen: zwarte auto, standaard kist, koffie en cake… Er zijn zulke prachtige mogelijkheden om een uitvaart meer persoonlijk, uniek en passend te maken. Ik denk graag buiten de vastomlijnde kaders.”

Wensgesprek

Nadenken over hoe een uitvaart moet verlopen, gebeurt vaak pas als de persoon al overleden is. Maar hoe zinvol is het om het daar al op voorhand over te hebben? Daarom houdt Marine ook wensgesprekken. Bij zo’n gesprek kunnen allerlei vragen omtrent een uitvaart beantwoord worden, maar vooral ook daarbij horende wensen kenbaar worden gemaakt. “Een wensgesprek geeft zowel voor de persoon in kwestie als voor de nabestaanden toch vaak rust. Hoewel het niet altijd makkelijk is om over de dood te praten, weet ook iedereen dat het een keer gaat gebeuren. Hoe waardevol is het dan om aan de wensen van een overledene te kunnen voldoen. Op die manier wordt zo’n dag niet ervaren als een zwarte dag, maar juist als één met een gouden randje”, zo zegt Martine. Een wensgesprek is gratis en vrijblijvend aan te vragen.

Meer weten?

Hoezeer ze het kappersvak misschien ook gaat missen, Martine voelt het als een roeping om aan de slag te gaan als uitvaartbegeleidster. Daarom is La Vie Uitvaartbegeleiding inmiddels een feit: de website is in de lucht en Martine staat u graag bij om een uitvaart persoonlijk gestalte te geven. Op de website www.lavieuitvaartbegeleiding.nl kunt u alvast een kijkje nemen. Voor meer informatie kunt haar ook mailen: info@uitvaartbegeleiding.nl of bellen: 06-21970570. La Vie Uitvaartbegeleiding is 24/7 bereikbaar.  

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle