dinsdag, 7 februari 2023
spot_img
HomeLifestyleLaat deze interieurtrends je inspireren in 2023

Laat deze interieurtrends je inspireren in 2023

Hoewel we allemaal willen dat ons huis eigentijds en stijlvol aanvoelt (vooral na een groot project waarna een nieuwe woonverzekering afgesloten moet worden), probeer in plaats van slaafs interieurtrends te volgen, de thema’s rond de stijlen te herkennen en hoe je ze op een tijdloze manier kunt aanboren. Of, als je vastbesloten bent om de grootste trends van 2023 mee te nemen, probeer ze dan op een manier op te nemen die over een paar jaar gemakkelijk vervangen of gemoderniseerd kan worden. Denk hierbij aan schilderwerk, enkele wandbekledingen, verlichtingsarmaturen en armaturen zoals handgrepen, schakelaars en kranen. Ook de volgende interieurtrends kun je gebruiken in je woning! 

Modern gothic

Weg met schattige cottage-kern en boerderijchic – er is een nieuwe, donkere trend voor 2023. Geïnspireerd door de overdramatische, rijke tinten van de neogotiek, zal deze trend zwart, inktblauw en luxueus paars in het interieurontwerp doen sluipen. Hoewel ingewikkelde details en grootse hedendaagse kroonluchters in deze stijl passen, zijn ze niet essentieel – zwart geverfde vloerplanken en metalen moderne verlichting zullen het laten lukken. Een nieuwe inboedelverzekering afsluiten kan wel nodig zijn als je deze trend gaat gebruiken in je interieur! 

Gestructureerde wandafwerkingen

Hoewel gipspleister al tientallen jaren de boventoon voert, worden er in moderne huizen zachtere en natuurlijkere alternatieven (waarvan sommige oud) gezien. Kalk, traditioneel gezien op oude stenen gebouwen, pleisters van klei en hennep worden allemaal gezien in eigentijdse interieurs om een ​​voelbare wandafwerking te bieden. Of, als je niet op de markt bent om muren volledig opnieuw af te werken, producten zoals Bauwerk Color’s kalkverf laat een fantastisch kalkachtig effect met diepte achter op een anders eenvoudige muur.

Groen

Met de sterkste en meest directe associatie met de natuur, zijn tinten groen een van de meest voor de hand liggende keuzes voor interieurtrends in 2023. Groen past goed in een overkoepelende trend voor biofiel design in huis – dat wil zeggen, het herscheppen van een verbinding met natuur binnenshuis die kan helpen enkele van de gezondheids- en stemmingsbevorderende eigenschappen van tijd doorbrengen in de natuur te reproduceren. 

Kurk

Indien duurzaam geproduceerd, is kurkvloeren een fantastisch gezond en milieuvriendelijk alternatief dat met de dag meer mainstream wordt. De nieuwe golf van kurkvloeren is stijlvol, sterk isolerend en duurzaam – alles wat we weten is een hoge prioriteit voor de huiseigenaren en verbouwers van 2023. Steeds meer mensen erkennen het belang van tactiele materialen in hun huis. Dit komt deels omdat het aantrekkelijk is om de materialen waaruit onze huizen zijn gemaakt te kunnen lezen en begrijpen, en om het interieurontwerp van de ruimtes eerlijk uit te drukken deze als onderdeel van het karakter van de ruimte. 

Duurzame materialen

Het is van cruciaal belang dat we begrijpen waar nieuwe materialen vandaan komen, en ook hoe koolstofzwaar hun productie en transport is. Als we lokaal geproduceerde materialen kunnen gebruiken en met lokale ambachtslieden kunnen werken om dingen te maken, dan is dit op veel niveaus gunstig. Evenzo moeten we ons bewust zijn van waar de afvalstoffen van onze projectlocaties terechtkomen. Het afvoeren van materialen van sloop- en verhuizingen kan een echt probleem zijn. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws