zaterdag, 1 april 2023
spot_img
HomeNieuwsDeldenLaatste zweetdruppels in De Reiger

Laatste zweetdruppels in De Reiger

Toen de ‘Boerenbond’ in de jaren ’70 van de vorige eeuw werd omgeturnd tot sporthal zal wel niemand hebben vermoed dat pas in 2021 de laatste zweetdruppels in De Reiger zouden vallen. Toch is dat deze week het geval. Want terwijl de kunstgrasvelden op het nieuwe Sportpark de Mors door de verenigingen sinds jongstleden weekend al intensief gebruikt worden, heeft men in de hal nog een weekje nodig om gebruiksklaar te raken.

Hoewel de bouw op De Mors er nauwelijks onder geleden heeft en de transitie van oude naar nieuwe hal minder complex is dan onder normale omstandigheden heeft corona ook een nachtkaarseffect tot gevolg voor De Reiger. Na decennia trouwe dienst zou de oude hal aan het einde van deze week de laatste sporter tussen neus en lippen zien vertrekken. En dan te bedenken dat clubsporters al maanden geen gebruik meer maken van haar diensten en slechts basisschoolklassen zich reppen in haar gelederen. Er was haar een meer waardig afscheid gegund.

Op de foto schittert groep 7/8 van basisschool Erve Hooyerinck, donderdag behoren de leerlingen tot de laatste gebruikers van de hal, maar tijdens hun voorlaatste gebruik brachten zij al een eresaluut aan de hal. De extra fietstijd naar hun nieuwe onderkomen is verwaarloosbaarheid en de faciliteiten zijn er zeer chique, dus het lijdt geen twijfel dat De Reiger snel verdrongen is in het kinderbrein. Voor de volwassenen is er nog een laatste ritueel bezoek mogelijk, de oude hal doet volgende week immers nog dienst als stemlocatie. Daarna is haar toekomst in de meest gunstige lezing ongewis, dus aan ieder de oproep om de democratische plicht te combineren met een slotgroet aan hét onderkomen van sportend Delden in de afgelopen halve eeuw.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle