dinsdag, 28 maart 2023
spot_img
HomeLifestyleLammetjes bij schaapskudde Hof van Twente op ‘De Borkeld’

Lammetjes bij schaapskudde Hof van Twente op ‘De Borkeld’

Markelo – De eerste lammetjes bij de diverse schaapskuddes zijn al geboren. Ook bij Schaapskudde Hof van Twente zijn de aanstaande moeders bijna zover. Helaas is het door allerlei nieuwe wetgeving rondom zoönose bijna onmogelijk om de stal in Stokkum te bezoeken.  Bezoekers mogen helaas niet in contact komen met de schapen. Maar onder begeleiding en op afspraak is daar best een mouw aan te passen. 

De schaapskudde biedt ook dit jaar weer de mogelijkheid om een lammetje te adopteren. Het eerste lammetje is al geadopteerd! Op sociale media en de site maakt de stichting de volgende geboortes natuurlijk bekend. Op de site www.schaapskuddehofvantwente.nl kunt u de adoptie eenvoudig regelen, maar (indien beschikbaar) kan telefonisch of per mail ook geadopteerd worden. 

De adoptiekosten zijn € 30,00 en is geldig voor heel 2023. Het geld komt het welzijn van de schapen ten goede. Uiteraard krijgt u het certificaat met een foto van het betreffende lammetje thuisgestuurd. Ook organiseert de schaapskudde nog een terugkomdag speciaal voor alle adoptieouders! Er zijn naar verwachting zo’n 50 à 60 lammetjes voor adoptie beschikbaar. Dus mocht je de schaapskudde in Stokkum willen bezoeken, bijvoorbeeld om een adoptie-lammetje uit te zoeken, graag even een belletje.

Naast de adoptie van een lammetje biedt de schaapskudde ook andere mogelijkheden van financiële ondersteuning. Zo start ze het project ‘neem een schaap te grazen’, brengt ze het doorlopend donateurschap weer onder de aandacht en is er voor bedrijven een mogelijkheid voor sponsoring. Verder doet de stichting mee in het project ‘Herdersbed: eerlijk onder de wol’. Meer informatie hierover volgt binnenkort in het nieuws, op de site en sociale media. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws