donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsGoorLancering Skoolfees en Stoombier tijdens unieke drive through

Lancering Skoolfees en Stoombier tijdens unieke drive through

Goor – Het nieuwe Skoolfees en Stoombier van de Twentsche Stadsbrouwerij Goor is een regelrechte hit onder de Goorse bevolking. De inwoners van ’t Twentse Haagje moeten dan weliswaar door de coronamaatregelen wederom het volksfeest missen, maar de komst van de speciale biertjes verzacht de pijn in het laatste weekend van juni. De biertjes vinden nu al gretig aftrek op de bestellijst en zaterdag kunnen ze worden afgehaald tijdens een speciale drive through. Erwin Zwierink, Ank Bijleveld, Jan Roelofsen, Jeanet Blaak en Bart Greven nemen namelijk de eerste setjes in ontvangst in de speciale bierstraat in het gemeentehuis, die speciaal voor deze gelegenheid is geopend.

De voorliefde voor het School- en Volksfeest staat al decennia als een paal boven water in Goor. “En dat speelt ook mee bij de populariteit van onze biertjes zonder dat ze het gerstenat hebben kunnen proeven”, zegt Robbie Rouwhof. “Gorenaren zijn nu eenmaal enorme bierliefhebbers en deze is ook nog eens heerlijk fris.”

Grote belangstelling 

Rouwhof is één van de zangers van het vermaarde muziekduo De Robo’s die voortkwamen uit de roemruchte Goorse Biertent Rellie. Hij is een adept van het volksfeest en nu eveneens bestuurslid van de Twentsche Stadsbrouwerij Goor, welke het speciale Skoolfees en Stoombier heeft ontworpen. En het loopt storm, benadrukt Rouwhof vol trots. “Vanaf de eerste aankondiging stroomden de bestellingen binnen, waardoor al snel moest worden doorgeschakeld naar meerdere brouwsels van zowel het Stoombier als het Skoolfeesbier.”

Bierstraat

Om de bevolking nu echt kennis te laten maken met het bier wordt zaterdag 12 juni een heuse drive through georganiseerd. “En waar zou dit beter kunnen plaatsvinden dan in een van de meest speciale, zo niet de meest unieke plek van Nederland: de bierstraat. Goor beschikt namelijk als enige in Nederland over een straat voor tankwagens van bier die dwars door het gemeentehuis loopt”, glimlacht Rouwhof. De bierstraat wordt een keer per jaar gebruikt door vrachtwagens om de grote feesttent van het gerstenat te voorzien tijdens het School- en Volksfeest. Zaterdag 12 juni mogen de mensen die een bestelling hebben geplaatst in de voorverkoop door de bierstraat het bier afnemen. Dit kan lopend, met de fiets of auto. De mensen moeten vanaf de Schoolfeestweide aankomen rijden. Tijdens deze drive through kunt u ook een Kroketburgervlaai punt bestellen.

Ophalen

Vanwege de nog bestaande coronamaatregelen zijn de tijdvakken ingedeeld op de eerste letter van de achternaam:

A t/m C 10.00 – 11.00 uur D t/m G 11.00 – 12.00 uur H t/m J 12.00 – 13.00 uur 

K t/m O 13.00 – 14.00 uur P t/m S 14.00 – 15.00 uur T t/m Z 16.00 – 17.00 uur

Iedereen wordt vriendelijk verzocht een leeg kratje, dan wel doos of tas mee te nemen om zijn bestelling in ontvangst te nemen. Uiteraard is de anderhalve-meter-afstand nog van toepassing. Om 09.45 uur worden de eerste biertjes in ontvangst genomen door de genodigden.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle