dinsdag, 28 maart 2023
spot_img
HomeNieuws“Lasten voor Markelo en lusten voor Lochem?”

“Lasten voor Markelo en lusten voor Lochem?”

Een groep bewoners van Markelosebroek en Stokkumerbroek werd begin januari totaal overvallen door plannen voor drie industriële windturbines net over de grens met Lochem. Het leek met name een Lochemse kwestie te zijn, maar al snel werd duidelijk dat de overlast van deze mega turbines (280 meter hoog) voornamelijk terecht komt in Markelo als het gaat om de enorme slagschaduw en geluidsoverlast. Reden om in de directe omgeving van deze geplande industriële windturbines via een enquête te vragen wat men van de plannen vindt.   

Respondenten gaven aan: géén windturbines in dit landschappelijk waardevolle gebied. Men maakt zich met name zorgen over gezondheid, natuur, welzijn en welbevinden. Ook werd duidelijk dat het betrekken van de direct omwonenden bij de plannen door Pure Energie e.c. als  “zeer slecht tot matig” werd ervaren. Pasklare plannen waren al gemeld bij gemeente, provincie en netbeheerder, voor een brief in de bus viel bij omwonenden.

In de vrije ruimte van de enquête kwamen opmerkingen naar voren als “ze bunt de weg kwiet”, “waar is de gemeente Hof van Twente” en “ lasten voor Markelo en lusten voor Lochem ?”.

St. Slagkracht i.o. die zich in zet voor de belangen van omwonenden, is van plan een avond te organiseren waar nader in wordt gegaan op een aantal zaken rondom deze industriële windturbines en wat het specifiek betekent voor Markelo.

Uitslag enquete Markelosebroek windenergie Februari 2023

65 respondenten benaderd 43 reacties

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle